Višednevnim programom općina Mali Bukovec slavi Florijanovo i Dan općine Foto: Općina Mali Bukovec

Višednevnim programom općina Mali Bukovec slavi Florijanovo i Dan općine

Varaždinske vijesti | 4.5.2019. u 14:11h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Mali Bukovec višednevnim će programom obilježiti Florijanovo, blagdan sv. Florijana i Dane Općine, s 26. obljetnicom rada u neovisnoj Republici Hrvatskoj, 131. obljetnicom u sastavu Varaždinske županije te 260. obljetnicom dobivanja privilegije trgovišta.

Program će početi na sam blagdan sv. Florijana, 4. svibnja, svečanom sjednicom Općinskog vijeća u dvorani vatrogasnog doma u Malom Bukovcu s početkom u 15 sati. U 18 sati u crkvi svete Katarine u Malom Bukovcu bit će služena sveta misa povodom Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca i Općine Mali Bukovec.

U nedjelju, 5. svibnja, vatrogasci Župe Veliki Bukovec u organizaciji VZO Mali Bukovec povorkom će krenuti na svetu misu u crkvu svete Katarine u Malom Bukovcu u 11 sati.

Florijanovo se nastavlja u petak, 10. svibnja, koncertom tamburaškog sastava Gazde u Malom Bukovcu. Početak je u 20 sati.
U subotu, 11. svibnja, održat će se natjecanje u kuhanju gulaša s njokima u kotliću, koje počinje u 15 sati, a navečer slijedi zabava uz grupu Profeel.

Nedjelja, 12. svibnja, posvećena je umjetnicima i mališanima. U Malom Bukovcu od 11 sati održat će se likovna kolonija Udruge „LUN-MLA“, a od 14 sati obilježit će se Majčin dan predstavom mališana Dječjeg vrtića Krijesnica.

U petak, 17. svibnja, bit će predstavljena Monografija Općine Mali Bukovec autora i urednika Roberta Ivančana, koja će uz prigodni program u društvenom domu u Malom Bukovcu početi u 20 sati.

Florijanovo u Malom Bukovcu završava u nedjelju, 19. svibnja, pokaznom vježbom sustava civilne zaštite „Potres 2019.“, koja će početi u 14 sati.