Vidovec: Potpisan ugovor s izvođačem radova, izgradnja vrtića počinje u travnju Foto: Općina Vidovec

Vidovec: Potpisan ugovor s izvođačem radova, izgradnja vrtića počinje u travnju

Varaždinske vijesti | 23.3.2019. u 19:05h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon provedenog postupka javne nabave, načelnik općine Vidovec Bruno Hranić u četvrtak je s odabranim izvođačem, tvrtkom Hidroing iz Varaždina, svečano potpisao ugovor za izgradnju novog dječjeg vrtića, vrijednosti 12,2 milijuna kuna s PDV-om.

– To je uz aglomeraciju koja je vrijedna 55 milijuna kuna, drugi najveći projekt koji radimo u općini, a vrijednost ovog projekta je 12,2 milijuna kuna, uz rok izgradnje od godina dana. U vrtić će biti smješteno 120-ero djece te je predviđena i jaslička skupina. Potpisujemo ugovor s najpovoljnijim izvođačem radova koji se javio na natječaj, a to je Hidroing iz Varaždina i u travnju krećemo u izgradnju. Siguran sam da ćemo za godinu dana imati otvorenje, a doći će i do novog zapošljavanja ljudi s našeg područja, od odgojiteljica do pomoćnog osoblja – izjavio je Hranić te dodao da su za početak izgradnje osigurana bespovratna sredstva iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 1,2 milijuna kuna, dok će se ostatak sredstava osigurati putem kredita.

Zgrada novog dječjeg vrtića, bruto površine 1.228,65 m2, gradit će se na parceli uz Osnovnu školu Vidovec sukladno svim pravilima struke i pedagoškim standardima koji će omogućiti kvalitetniji rad s djecom.

Svečanom potpisivanju ugovora uz načelnika Hranića i direktora tvrtke Hidroing Dejana Blagusa nazočili su zamjenik općinskog načelnika Dubravko Zavrtnik, predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Pizek, podpredsjednik Općinskog vijeća Ivan Benček, predsjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Škrinjica" Martina Bistrović, ravnateljica Dječjeg vrtića "Škrinjica" Slavica Košćak, predstavnik tvrtke Hidroing Ivan Sajko te odabrani nadzorni inženjer Darko Brezovec.

Svi prisutni dali su svoju podršku gradnji novog dječjeg vrtića te se složili da se do sada u dječjem vrtiću "Škrinica" radilo kvalitetno, ali u novim uvjetima i u novom, većem i modernijem vrtiću sigurno će se raditi još i bolje, na zadovoljstvo djece i roditelja.