VELIKI JUBILEJ Supružnici Ljubica i Antun Ivančić proslavili 50 godina braka Foto: Franjo Talan

VELIKI JUBILEJ Supružnici Ljubica i Antun Ivančić proslavili 50 godina braka

F.T. | 20.1.2024. u 14:33h | Objavljeno u Našim krajem

Prije pedeset godina, 19. siječnja 1974., u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu sakrament braka sklopili su Ljubica Premuž i Antun Ivančić, a obred vjenčanja obavio je križovljanski župnik vlč. Ivan Dugi.

Ljubica Premuž, kći Josipa i Alojzije djevojački Vočanec, rođena je 29. svibnja 1956. godine u Babincu, gdje su Ljubičini roditelji živjeli u zajedničkom domaćinstvu s djedom i bakom Alojzom i Katarinom. Rano djetinjstvo Ljubica je zajedno s roditeljima (Josip i Alojzija), provela u Otok Virju gdje su roditelji podigli kuću, a po izgradnji kuće u Cestici, danas Dravska ulica 8, mlada obitelj preselila je na novu adresu s koje je baka Ljubica odlazila u Osnovnu školu, u Radovec i Babinec. Djetinjstvo i djevojaštvo Ljubica je provele s roditeljima na spomenutim adresama, a po udaji preselila se u Gornje Vratno.

01-DSC_0424.jpg

Antun Ivančić, sin je Ivana i Marije djevojački Talan, rođen je 21. prosinca 1951. godine u Gornjem Vratnu, a u vrijeme rođenja u obiteljskom domu Ivančić, uz malog Antuna i roditelje, u zajedničkom domaćinstvu živjela je i baka Elizabeti i brat Ivan, rođen 1947.

Nakon vjenčanja, zajednički život mladenci, Ljubica i Antun, nastavili su u Gornjem Vratnu, a radost zajedničkog života ubrzo su upotpunila i djeca. Sin Tomica rodio se 11. svibnja 1975., kćer Mirjana 22. travnja 1977., a najmlađi Nikola rođen je 7. studenoga 1988. godine. Mlada obitelj živjela je od poljoprivredne proizvodnje kojom su se bavili i njihovi preci, a po rođenju kćerke Mirjane, Antun se zaposlio u poduzeću Varkom gdje je radio u skladištu do odlaska u mirovinu 2016. godina. Baka Ljubica je uz poslove na poljoprivredi vodila brigu o domaćinstvu i odgoju djece, a odlaskom u poljoprivrednu mirovinu nastavila je pomagati djeci u poslovima na imanju i domaćinstvu.

01-DSC_0445.jpg

U krugu obitelji i prijatelja, Ljubica i Antun, proslavili su pedeset godina braka, a obnova vjenčanih zavjeta održana je, u subotu, 13. siječnja 2024. godine, pod misom koju je predvodio vlč. Zorislav Šafran, a nakon održane obnove u crkvi Uzvišenja sv. Križa druženje je uz pjesmu i ples nastavljeno do kasnih noćnih sati u društvenom domu Otok Virje.

Sin Tomica i supruga mu Ljiljana žive zajedno sa slavljenicima, a s djedom i bakom su i unuci Dorotea i Klara. Kći Mirjana i suprug joj Matej Krajc žive u Cestici zajedno s djecom, Lukom i Lorom, a najmlađi sin također je preselio u Cesticu gdje posjeduje svoju kuću.

Umirovljeničke dana baka Ljubica i djed Antun provode zajedno sa sinom Tomicom i njegovom obitelju, pomažući u poljoprivrednom gospodarstvu, a slobodno vrijeme krate druženjem s članovima Udruge umirovljenika Općine Cestica.

Galerija slika