Većinom glasova prihvaćen proračun Općine Trnovec B. za 2018. od 30 milijuna kuna

Napisao/la: -
Bila je ovo posljednja sjednica Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog ove godine Bila je ovo posljednja sjednica Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog ove godine

Većinom glasova i nakon kraće rasprave, a bez podnesenih amandmana, na večerašnjoj je sjednici Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog prihvaćen proračun Općine za 2018. godinu u iznosu od 30 023 292 kune. Proračun je podržan većinom glasova 8 vijećnika vladajuće većine iz redova HNS-a, SDP-a i HSU-a dok su protiv glasala tri vijećnika HDZ-a te vijećnik Reformista. Suzdržano je bilo dvoje vijećnika HSS-a.

Najveći dio sredstava na prihodovnoj strani planiran je iz kapitalnih pomoći iz državnog proračuna te preko sredstava iz EU fondova. Između ostalog riječ je o 2,3 milijuna kuna za izgradnju ceste u Ulici Široke ledine te milijun kuna za energetsku obnovu objekta bivšeg Matičnog ureda u Bartolovcu.

Više od 5 milijuna kuna planira se i iduće godine za izgradnju Društvenog doma u Trnovcu, a riječ je o sredstvima koja bi se trebala osigurati preko EU fondova. Općina planira kreditno se zadužiti u iznosu od 10 milijuna kuna za rekonstrukciju šest ulica u Trnovcu koje trebaju sanaciju nakon dovršetka izgradnje kanalizacijske mreže jer su već dulji niz godina u jako lošem stanju.

Prije izglasavanja proračuna za 2018., vijećnici su većinom glasova prihvatili i izmjene i dopune proračuna za ovu godinu. Proračun tako iznosi gotovo 10,7 milijuna kuna na prihodovnoj te 11 milijuna kuna rashodovnoj strani.

Riječ je o smanjenju proračuna za nešto više od 7,7 milijuna kuna. Riječ je o značajnom smanjenju, prije svega, na poziciji kapitalnih pomoći iz državnog proračuna i pomoći iz državnog proračuna temeljem prijenosa EU sredstava.

Ovdje su nerealizirana sredstava koja smo namijenili za izgradnju nerazvrstane ceste Široke ledine, koje smo trebali realizirati sredstvima s nacionalne razine. Iznos od gotovo 5,2 milijuna trebao je stići za projekt izgradnje Društvenog doma u Trnovcu, a radilo se o sredstvima EU fonda. U oba slučaja izostalo je raspisivanje natječaja i iako smo imali pripremljene projekte središnja vlast nije pripremila i objavila natječaje – pojasnio je načelnik Općine Zvonko Šamec.

 

Dražen Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.