Vatrogasno spremište vrijedno milijun kuna za DVD Slanje

V.V. | 4.1.2018. u 18:41h | Objavljeno u Našim krajem

- Vatrogasci Slanja su 2017. godinu ispratili u svečanom tonu: gotova je prva faza izgradnje vatrogasnog spremišta, vrijedna više od milijun kuna i objekt je predan DVD-u na korištenje - priopćili su iz Općine Martijanec.

Vatrogasci će ubuduće na raspolaganju imati 225 kvadrata za čuvanje opreme, ali i za ostale aktivnosti, poput rada sa mladim vatrogascima, koji su u lanjskoj godini sudjelovali na 22 natjecanja i osvojili 16 prvih mjesta, dva druga mjesta, jednu broncu i tri prijelazna pehara.

Primopredaji objekta je prisustvovao i načelnik općine Martijanec, Dražen Levak sa pročelnikom Krunoslavom Kosirom. Oni su čestitali vatrogascima i predstavnicima Mjesnog odbora Slanje na novom prostoru u kojemu će, rekao je načelnik Levak, DVD Slanje imati puno bolje uvjete za rad i ostvarivanje budućih dobrih rezultata.

U vatrogasno spremište su zajednički investirali Općina Martijanec i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a spremište će biti do kraja gotovo nakon ugradnje vatrogasne sirene i uređivanjem fasade koje je planirano za ovu, 2018. godinu.