Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava Foto: Grad Lepoglava

Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava

Varaždinske vijesti | 16.7.2019. u 08:15h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon potpisivanja ugovora o rekonstrukciji zgrade, izgradnji pomoćne zgrade i opremanju vrtićkog prostora Dječjeg vrtića Lepoglava, između Grada Lepoglave kao investitora i tvrtke Mipcro kao izvođača, kraju se privode pripreme za početak samih radova.

Tako je održan sastanak predstavnika investitora, izvođača, nadzora i Dječjeg vrtića Lepoglava na kojem su dogovoreni detalji uvođenja u posao vrijedan 12.275.785,64 kuna, a koji bi prema odrednicama potpisanog ugovora trebao završiti u roku od 15 mjeseci.

Izvođač radova na sastanku je istaknuo spremnost da s radovima počne čim se Dječji vrtić Lepoglava preseli u prostor nekadašnjeg župnog dvora u Lepoglavi koji će, preuređen i prilagođen za boravak djece, tijekom trajanja radova biti dom vrtićkih mališana.

- Dogovorene su posljednje aktivnosti oko skorog preseljenja Dječjeg vrtića Lepoglava u zgradu bivšeg župnog ureda kojeg nam je Varaždinska biskupija, kojoj i ovom prigodom zahvaljujem, ustupila na korištenje. Odmah nakon preseljenja, i to vrlo skoro, krenut će se s radovima na vrtićkoj zgradi o čemu smo razgovarali na ovom sastanku na kojem su dogovoreni pojedini detalji samih zahvata. Dakako, cijelo vrijeme trajanja radova bit ćemo u kontaktu i dogovoru s izvođačem s kojim imamo odličnu suradnju i koja će, uvjeren sam, rezultirati uspješno obavljenim poslom i rezultatima s kojima ćemo zadovoljni biti svi, a posebice polaznici Dječjeg vrtića Lepoglava – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Podsjećamo, poslovi koji će uskoro krenuti obuhvatit će sanaciju, adaptaciju i nadogradnju vrtićke zgrade, izgradnju pomoćne zgrade odnosno garaže, kućne radionice i spremišta te opremanje vrtićkog prostora. Zahvaljujući tim zahvatima, sadašnja površina vrtića od 1450 kvadratnih metara povećat će se za 300 kvadrata.

uvodjenje_u_posao_dvlepoglava_1.jpg

uvodjenje_u_posao_dvlepoglava_2.jpg

uvodjenje_u_posao_dvlepoglava_3.jpg