Uskoro obnova društvenog doma u Gornjem Makojišću i stare škole u Presečnom Foto: Grad Novi Marof

Uskoro obnova društvenog doma u Gornjem Makojišću i stare škole u Presečnom

Varaždinske vijesti | 29.3.2019. u 10:52h | Objavljeno u Našim krajem

Lokalna akcijska grupa (LAG) Prigorje-Zagorje (PRIZAG) je u studenome prošle godine objavila natječaj za dodjelu potpora za najviše dva projekta s područja iste jedinice lokalne samouprave. Budući da je s područja Grada Novog Marofa jedino Novokom d.o.o. prijavio projekt "Izgradnja nadstrešnice na gradskoj tržnici", Grad Novi Marof prijavit će ulaganje u rekonstrukciju društvenog doma u Gornjem Makojišću. Iz tog je razloga Gradsko vijeće na sjednici održanoj u utorak dalo suglasnosti za prijavu tog projekta.

- Riječ je o ulaganju unutar Tipa operacije 2.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, ostalu povezanu infrastrukturu te turističku infrastrukturu LRS LAG-a Prigorje-Zagorje - pojasnio je novomarofski gradonačelnik, HDZ-ov Siniša Jenkač, dodajući da će se tako obnoviti još jedan društveni dom na području grada.

Rekonstrukcijom će biti obuhvaćena zamjena stolarije, izvedba fasade i centralnog grijanja te priključka na javnu distributivnu plinsku mrežu, kao i opločenje ulaznog trijema stepenica, a ukupna vrijednost projekta je 301.793,63 kune. Na sjednici je prihvaćena i odluka da se Novokomu, koji će na gradskoj tržnici preko projekta prijavljenog LAG-u Prigorje-Zagorje izgraditi nadstrešnicu, da pravo građenja.

- Kako je riječ o osnivanju prava građenja u korist trgovačkog društva u stopostotnom vlasništvu Grada, prihvaćen je prijedlog da se pravo građenja, zahvaljujući kojem će se izgradnja nadstrešnice moći prijaviti na natječaj, osnuje bez naknade - dodatno je pojasnio gradonačelnik.

Novomarofski su vijećnici prihvatili i prijedlog Ugovora o darovanju nekretnine prema kojem Osnovna škola Novi Marof, uz prethodnu suglasnost Varaždinske županije, daruje Gradu Novom Marofu zgradu škole Presečno i pripadajuće zemljište. Tržišna vrijednost nekretnine iznosi 798.000 kuna.

- Grad Novi Marof priprema projekt obnove tog objekta. I dalje će ga koristiti Udruga Sunce, a moći će ga koristiti i ostali građani za svoje aktivnosti - rekao je gradonačelnik Jenkač.

Označeno u