Uređuje se vodotok Zajza od granice sa Slovenijom do ribnjaka Gužvinec u Dubravi Križovljanskoj

IHR/Varaždinske vijesti | 22.1.2019. u 14:05h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog obilnih povremenih kiša posljednjih godina i na području Općine Cestica došlo je do nanošenje većeg sloja zemlje i naplavina u korita potoka, što je za posljedicu  imalo njihovo izlijevanje i urušavanje obala.

U proteklom razdoblju sanirano je korito potoka Pošalitva na području naselja Veliki Lovrečan, a ovih dana započeli su radovi na uređenju potoka Zajza u Dubravi Križovljanskoj, od granice prema državnoj cesti, odnosno Varaždinskoj ulici.

1-P1890209.jpg

Radove na uređenju vodotoka Zajza izvodi varaždinska tvrtka Vodogradnja. Gradilište su obišli predstavnici izvođača i investitora. Obilasku trase na kojoj se izvode radovi, kao i dijela vodotoka koji su predviđeni za sanaciju, bili su vlasnici parcela, Ivan Gužvinec, Marjan Maček i Mladen Mihin te Stanko Dobrotić, predsjednik Mjesnog odbora Dubrava Križovljanska, a od predstavnika izvođača Josip Kocijan i Zvonko Car, rukovoditelj radova iz tvrtke Vodogradnja, koji je najavio završetak radova do početka ožujka ove godine.

- Temeljem plana rada za 2019. godinu Hrvatske vode izvode radove uređenja voda na međudržavnom vodotoku Zajza od granice sa Slovenijom do ribnjaka „Gužvinec“ u dužini od oko 480 metara. Radovi uređenja voda odnose se na vađenje nanosa, sanaciju oštećenja korita zbog odrona na pokosu uzrokovanog erozijama, te sanaciju depresija na lijevoj i desnoj obali vodotoka. Vrijednost investicije za radove na potoku Zajza iznosi 150.000 kuna s PDV-om – rekao je Branko Perec, voditelj varaždinske ispostave za mali sliv „Plitvica – Bednja“ Hrvatskih voda.