Uređuje se kinotrg u centru Ivanca, otvorenje 19. lipnja Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Uređuje se kinotrg u centru Ivanca, otvorenje 19. lipnja

Varaždinske vijesti | 11.6.2018. u 08:43h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanečka javnost s velikim interesom prati radove na uređenju trga ispred Kina u Ivancu, na atraktivnom prostoru u strogom gradskom središtu. Nakon što su odstranjeni stari betonski opločnici i izvršeni zemljani radovi, trenutačno se trg opločuje novim, modernijim pločama, a obnovit će se i zaštitna ograda, sanirati stepenice i urediti oborinska odvodnja.

Kinotrg će biti ukrašen i posebnom urbanom opremom – solarnim stablom koje će ujedno biti i klupa s rasvjetom te s priključkom za punjenje baterija mobitela. Ovakvim, iznimno suvremenim i urbanim uređenjem na ovom će se trgu stvoriti preduvjeti za održavanje različitih glazbenih i drugih društvenih događanja od kojih će mnoga biti povezana i s predstavama i manifestacijama u kinodvorani. Ukupna vrijednost radova je oko 300.000 kuna, a financiraju se iz proračuna Grada Ivanca. Slijedom provedene javne nabave, građevinske radove izvodi Zidarsko fasaderski obrt Đuras iz Margečana.

Kinotrg će prigodnim programom biti otvoren u utorak, 19. lipnja, u večernjim satima, kada će na otvorenoj bini zasvirati "Neki novi klinci – Balašević tribute band".

kinotrg_-_ivanec.jpg

kinotrg_-_ivanec_2.jpg

Označeno u