Udruga Sv. Martin organizira prvo ocjenjivanje vina cestičkoga kraja Foto: VV arhiva/Ilustracija

Udruga Sv. Martin organizira prvo ocjenjivanje vina cestičkoga kraja

vv | 7.2.2017. u 08:22h | Objavljeno u Našim krajem

Pod nazivom "VIN CE 2017.", članovi Udruge vinogradara i vinara Sveti Martin Cestica organiziraju prvo ocjenjivanje vina cestičkog kraja, a uzorke na ocjenjivanje mogu donijeti i proizvođači rakija i likera, kao i ostalih pića proizvedenih od grožđa, jabuka, kupina i ostalog voća.

Uzorci će se prikupljati u nedjelju 12. veljače u vremenu od 10 do 18 sati u prostorijama DVD-a Babinec.

Zainteresirani za ocjenjivanje vina trebaju kod prijave predati dvije boce od 1 litre ili tri butelje, a kod predaje potrebno je, uz osnovne podatke o proizvođaču navesti i vrstu vina, godinu berbe i ostale podatke. Cijena ocjenjivanja za sve članove Udruge vinogradara i vinara Sv. Martin Cestica iznosi 80 kuna po uzorku, a za ostale zainteresirane kotizacija iznosi 100 kuna po uzorku.

Predstavljanje rezultata ocjenjivanja, podjela priznanja i degustacija ocjenjenih uzoraka održat će se u subotu 18. veljače u prostorijama DVD-a Babinec s početkom u 15 sati.

Za eventualne informacije zainteresirani se mogu obratiti rukovodstvu Udruge, odnosno Organizacijskom odboru, na broj 0989474417 (predsjednik Udruge Marijan Županić) ili 098734079 (tajnik Danijel Kukec).