Udruga Gmajna donirala financijska sredstva Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec

Varaždinske vijesti | 10.5.2024. u 16:31h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga za sport i rekreaciju Gmajna Čalinec iz Općine Maruševec još jednom je pokazala veliko srce hvalevrijednom donacijom Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec.

Riječ je o novčanim sredstvima prikupljenim na prošlogodišnjoj 6. biciklijadi Općine Maruševec  koje će škola namijeniti za pomoć učenicima kod podmirivanja troškova izleta i za pomoć kod liječenja učenika škole, u ukupnom iznosu preko tisuću eura.

-Svaka Biciklijada Općine Maruševec humanitarnog je karaktera jer se prikupljene kotizacije doniraju potrebitim građanima. Osim školi, Udruga Gmajna sredstva je donirala i za potrebe župnog Caritasa, a proteklih godina stanovnicima u potrebi za nabavku drva za ogrjev, kućnih potrepština, ali i za potrebe njihovog liječenja u inozemstvu, rekao je predsjednik Udruge Gmajna Miroslav Možanić prilikom predaje donacije ravnatelju škole Tomislavu Vinceku.

-Od srca, u ime svih učenika i zaposlenika, zahvaljujem Udruzi Gmajna na velikodušnoj i plemenitoj donaciji. Sva sredstva bit će utrošena za pomoć učenicima u potrebi, za realizaciju terenskih nastava i ostalih aktivnosti koje roditelji podmiruju – istaknuo je ravnatelj škole Tomislav Vincek dodavši kako će zahvaljujući ovoj donaciji učenici svoje djetinjstvo obogatiti novih iskustvima, znanjima i uspomenama.

Predaji donacije nazočili su dopredsjednik Udruge Gmajna Nenad Buden te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša koji je pohvalio solidarnost i podršku članova udruge prema mještanima kojima je pomoć potrebna, uz redovite djelatnosti na poticanju, razvijanju i unapređenju svih oblika sportskih i rekreativnih aktivnosti na kojima sudjeluju građani s područja Varaždinske, ali i susjednih županija.

Ovo je ujedno bila i prilika da Udruga Gmajna najavi i pozove rekreativce na nadolazeću 7. po redu biciklijadu Općine Maruševec koja će se održati u subotu 15. lipnja.