U Vinici obilježena 27. obljetnica osnutka 5. bojne 1.A brigade

Varaždinske vijesti | 15.5.2018. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Vinici je u nedjelju, 13. svibnja, obilježena 27. obljetnica osnutka 5. bojne 1.A brigade "Tigrovi".

Članovi Udruge 5. bojne 1.A brigade predvođeni predsjednikom Damirom Štefuljem već tradicionalno na svoju obljetnicu dolaze u Vinicu, gdje je bojna i osnovana. Štefulj se tom prilikom ukratko osvrnuo na ratni put bojne te nabrojao operacije u kojima su sudjelovali. Obilježavanju obljetnice prisustvovali su i Ilija Vučemilović, predsjednik Udruge veterana "Tigrovi", Robert Puja ispred 7. gardijske brigade kojoj je 5. bojna preustrojem pripojena, članovi viničke udruge branitelja s predsjednikom Ivanom Krajcerom i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Predsjednik "Tigrova" čestitao je kolegama na obljetnici, zahvalio načelniku i Općini na dobroj suradnji te se ukratko osvrnuo na tekovine Domovinskog rata koje se svode na par događanja u Hrvatskoj, što nije dobro. Načelnik Općine pozdravio je sve pripadnike i članove Udruge 5. bojne i zahvalio svim članovima "Tigrova" na velikom doprinosu obrani RH, a također je istaknuo da odnos prema svim braniteljima nije dobar što oni nisu zaslužili.

Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća kod spomenika 5. bojne u Vinici, okupljeni su kod mjesnog groblja kod spomen obilježja Mladenu Kasunu, pripadniku Specijalne jedinice policije PU Varaždinske "Roda", zapalili svijeće.

Označeno u