U tijeku radovi na energetskoj obnovi poznatog viničkog "Motela"

M.P./Varaždinske vijesti | 15.11.2017. u 19:42h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ovih su dana u Marčanu u općini Vinica počeli radovi na energetskoj obnovi općinskog objekta, tzv. “Motela”.

Ukupna vrijednost radova je 400.000 kuna, od čega Općina osigurava 150.000 kuna, a preostalih 260.000 kuna Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Radovi će obuhvatiti izradu nove termo fasade, zamjenu vanjske stolarije, sanaciju krovišta i izradu krovne termoizolacije. Inače, zgrada nekad poznatog ugostiteljskog objekta Općini je pripala nakon dugotrajnog sudskog spora, a budući da je propadala jer se godinama nije koristila, Općina je projekt energetske obnove prijavila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

- Želimo da poraste zainteresiranost za najam i otvaranje “Motela” s obzirom na izuzetno atraktivnu lokaciju i 2.500 metara kvadratnih zemljišta u sklopu objekta i to u neposrednoj blizini Arboretuma, tradicijske Viničke kuće, ali i ostalih znamenitosti. Ovaj bi objekt u svojem ugostiteljskom dijelu trebao ponuditi gostima ono što sada svakako nedostaje, a to su tradicijska jela našeg kraja i najbolja vinička vina - rekao je načelnik Marijan Kostanjevac.

Dodao je da bi se u sklopu objekta otvorio i turističko-informativni centar koji bi bio povezan s turističkim zajednicama Grada Varaždina, Varaždinske županije i s Hrvatskom turističkom zajednicom.

- Stoga smo se kao Općina prijavili i na natječaj Ministarstva turizma i to za unutarnje uređenje te se nadamo pozitivnom ishodu jer takvi vidovi ponuda nedostaju upravo u kontinentalnom dijelu naše države - naglasio je vinički načelnik.

Označeno u