Dom se gradi nadomak sportskog igrališta Foto: Grad Ivanec

U Škriljevcu izgrađen novi društveni dom

Varaždinske vijesti | 9.9.2018. u 13:23h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Kao što je iz ivanečke gradske uprave proteklih mjeseci učestalo bilo i najavljivano, ovog je ljeta gradnja novog društvenog doma počela i u Mjesnom odboru Škriljevec.

Time je ujedno ispunjena dugogodišnja težnja stanovnika ovoga kraja koji su i više nego često isticali nezadovoljstvo zbog toga što ovo naselje nema ama baš nikakvih društvenih prostora koje bi bilo centar okupljanja građana, a posebno mladih i djece.

Grad Ivanec je kompletna sredstva za gradnju društvenog doma u Škriljevcu osigurao u proračunu pa je za ovu godinu predviđeno dizanje objekta, postavljanje krova i fasadne stolarije. Investicija je vrijedna oko 500.000 kuna.

Predstavnici gradske uprave s gradonačelnikom Miloradom Batinićem u međuvremenu su obišli gradilište, pri čemu ih je voditelj Robert Đuras (temeljem provedenog natječaja i gradnja ovdašnjeg doma povjerena je Zidarsko-fasaderskom obrtu Đuras) izvijestio o dobrom napredovanju radova.

U Škriljevcu se gradi objekt površine 120 m2, s natkrivenom terasom od oko 25 m2.

Riječ je o tipskom domu kakvi se grade i u drugim mjesnim odborima, a raspolagat će većom dvoranom, kuhinjom, sanitarnim čvorom i pratećim prostorima. Raspoloživi prostori omogućit će mještanima organizaciju kvalitetnog društvenog života, što znači da će u njemu moći organizirati sastanke, druženja, održavati izbore, priređivati predstave, društvene i obiteljske proslave, ali i zborove građana i sl.

Dom se gradi nadomak sportskog igrališta, s time da će prostor između objekta i igrališta biti isplaniran i poravnat te hortikulturno uređen, a na dijelu površine postavit će se sprave za dječje igralište.

Označeno u