U povodu Svih svetih, položen vijenac kod središnjeg križa na groblju Ivanec Foto: Grad Ivanec

U povodu Svih svetih, položen vijenac kod središnjeg križa na groblju Ivanec

Varaždinske vijesti | 31.10.2018. u 21:02h | Objavljeno u Našim krajem

U povodu Svih svetih, izaslanstvo Grada Ivanca predvođeno zamjenikom gradonačelnika Brankom Putarekom i predsjednicom Gradskog vijeća Ksenijom Sedlar Đunđek u srijedu je položilo vijenac i zapalilo svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju u Ivancu.

Polaganju vijenca i molitvi za pokoj duša svih preminulih sugrađana, a osobito poginulih branitelja, odazvala se njihova rodbina, predstavnici braniteljskih udruga i Policijske postaje Ivanec, pojedini gradski i županijski vijećnici te predstavnici gradskih tvrtki i političkih stranaka.

ivanec1.jpg

Molitvu kod križa za sve pokojne sugrađane predvodio je ivanečki župnik vlč. Zoran Gložinić.

- Nalazimo se pri kraju godine, kada nadolazeća zima nagovješćuje prividnu smrt prirode. I Katolička crkva stavila je ove svetkovine na kraj godine, kako bi se ljudi, u smiraju godine, više mogli posvetiti promišljanju završetka života. Svaka zajednica, pa i naša, ima ljude koji su zbog svojih posebnih zasluga duboko usječeni u memento naroda. Međutim, i svaka osoba koja je hodala zemljom ostavila je svoj trag. Svojim odlaskom naši preci nisu prestali postojati, oni kao osobe i dalje žive u Božjoj memoriji, a ovdje, na groblju, gdje počivaju njihova tijela, i nama se čine bliži. U vječnosti ima mjesta za sve ljude. Isus je rekao: „Ja sam Put, Istina i Život“ i nama, vjernicima, to je usmjerenje kojim, kao zemaljski putnici, trebamo ići kako bismo stigli u Očev nebeski dom – naglasio je, među ostalim, u prigodnoj riječi vlč. Gložinić.

ivanec2.jpg

Označeno u