U Poduzetničku zonu Selnik uskoro stiže prvi investitor?

| 26.9.2017. u 08:27h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon više od deset godina otkako je Općina Maruševec započela s njenim uređenjem, u Poduzetničku zonu Selnik uskoro bi mogao stići prvi investitor. Kako je općinskim vijećnicima na jučerašnjoj sjednici pojasnio načelnik Damir Šprem (HNS), interes za parcelu površine 2.300 kvadrata iskazala je tvrtka H-metal iz Krkanca. Ondje bi izgradili halu površine 900 kvadrata gdje bi najprije bila organizirana prodaja, a s vremenom i proizvodnja.

- Cijena parcele, obzirom da je odlučeno kako će se kvadrat prodavati po osam eura, iznosi ukupno 150.000 kuna. Međutim, tvrtka bi taj iznosila platila u tri rate, stoga ćemo morati izmijeniti odluku o načinu prodaje zemljišta u zoni koju je donio prošli saziv vijeća jer njome nije bilo predviđeno takvo plaćanje - obrazložio je načelnik.

Vijećnici su se jednoglasno složili s tim prijedlogom budući da je, kako je tijekom rasprave pojasnio HDZ-ov Dragutin Kišić, cilj da zona čim prije zaživi.

- Ovo bi potaknulo i ostale investitore da dođu u našu zonu i ondje pokrenu proizvodnju - naveo je Kišić.

20170925 195646

Vijećnici su tijekom sjednice, između ostalog, prihvatili izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, a donijeli su i odluku o raspodjeli sredstava za redovito financiranje političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću, odluku o potpisivanju Povelje o bratimljenju Općine Maruševec i slovenske Općine Rogatec, odluku o porezima Općine Maruševec te odluku o osnivanju Vijeća za prevenciju. Usto, razmatrali su i pismo namjere tvrtke Elektromehanika iz Velikog Lovrečana za kupnju ili zamjenu nogometnog igrališta u Donjem Ladanju za izgradnju novih proizvodnih pogona. Ipak, vijećnici se nisu složili s tom idejom.

- Ne bi trebalo dirati igralište - poručila je Blanka Glavica Ječmenica (nezavisna), a s kojom su se složili i ostali.

- S jedne strane, radi se o poticanju poduzetništva i mogućnostima novog zapošljavanja, no s druge strane, trebamo štititi interese naših mještana, nogometaša i kluba s tradicijom od 70 godina - ukazao je Kišić. Štoviše, vijećnicima je pročelnica Dragica Korpar pojasnila da je prostor gdje je igralište prostornim planom predviđeno za sportsko-rekreacijsku namjenu te bi se moralo ići u njegove izmjene. Naposljetku je dogovoreno kako neće prihvatiti prijedlog tvrtke već će vlasnicima tvrtke na prodaju ponuditi parcelu u Poduzetničkoj zoni.

Načelnik Općine stoga je jasno poručio kako ne postoji bojazan da članovi NK Rudar '47 ostanu bez svog igrališta.

- Općina trenutno priprema projekt obnove igrališta jer je ono izgubilo licencu za natjecanje i, iako smo uz napore dobili suglasnost da se igra jesenski dio, na proljeće moramo početi s radovima. Sredstva su osigurana, 30.000 eura dobit ćemo iz LAG-a, a ostalo iz općinskog proračuna. Usto, planira se i energetska obnova svlačionica i projekti normalno idu dalje. Ovo pismo namjere morao sam dati na znanje vijećnicima kako ne bi poslije bilo da ih nismo obavijestili, no nema šanse da se prekine 70-godišnja tradicija nogometa u Donjem Ladanju - naglasio je Šprem.

Inače, vijećnici su tijekom sjednice mogli čuti i koji će se projekti realizirati na području općine do kraja godine. Uz nastavak projekta uređenja nerazvrstanih cesta vrijednog 200.000 kuna, do blagdana Svih svetih uredit će se i parkiralište kod groblja u Maruševcu.

- Već su napravljeni pripremni radovi i parkiralište će za manje od mjesec dana biti u funkciji. No, s obzirom da je projekt „težak“ 398.000 kuna, podijeljen je u dva dijela te će asfaltiranje uslijediti na proljeće. Dakle, parkiralište će biti uređeno, na njemu će se mještani moći parkirati, samo neće biti asfalta - pojasnio je načelnik.