U Općini Gornji Kneginec vrata otvorio jedan od modernijih vrtića u Hrvatskoj

| 21.12.2017. u 18:49h | Objavljeno u Našim krajem

Svoja je vrata mališanima u Općini Gornji Kneginec otvorio jedan od modernijih vrtića u Hrvatskoj. Izgradnja novog dječjeg vrtića Bubamara vrijedila je 12,2 milijuna kuna dok je na opremanje vrtića otišlo dodatnih 1,5 milijuna kuna.

- Općina Gornji Kneginec je već četiri godine imala gotove projekte i čekali smo državu. Vidjeli smo da se financiraju samo mali vrtići a nama takav ne treba jer već imamo dva takva. Zbog toga smo sami odlučili izgraditi vrtić. Novi vrtić ima sve potrebno da može sam funkcionirati - didaktičku opremu, kuhinju, praonicu - i u potpunosti je energetski samostalan i ekološki prihvatljiv. Mislim da je ovo jedan projekt koji će za neke u budućnosti biti nedostižan. Najvažnije je ipak da su naša djeca zadovoljna - istaknuo je načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški na današnjem otvorenju novog dječjeg vrtića Bubamara, te naglasio da su sve stranke zajedno surađivale bez obzira na stranačke boje te da su svi bili jednoglasni kod donošenja odluka i kod otvaranja vrtića.

Trenutno se u vrtiću još montira didaktička oprema nakon čega se kreće u kompletno čišćenje objekta, a nakon Nove godine, 8. siječnja, vrtić započinje s radom.

Svečanosti otvaranja novog dječjeg vrtića prisustvovao je i župan Varaždinke županije Radimir Čačić koji nije mogao sakriti svoje zadovoljstvo.
- Ja mislim da je ovo najljepši vrtić kojega sam ja uopće vidio, a ja bi i trebao znati ponešto o tome s obzirom na to da mi je to struka. Istina, ja nikada nisam projektirao vrtić no ovo je izvrsno projektiran vrtić koji je tonski čist, funkcionalan i ima fantastične sadržaje. Čestitam čelnicima, vijećnicima i građanima. Ovo je jedina općina, uz Grad Varaždin, koja u ovoj preraspodjeli ne dobiva nikakva sredstva. Kneginec je uvijek bio predvodnik i najrazvijenija su općina u našoj Županiji - rekao je Čačić, te dodao kako se u Poduzetničkoj zoni Kneginec uskoro može očekivati nova tvornica metalne industrije te naglasio da bi tamo plaće trebale biti najmanje tisuću eura.

Kao izaslanik Sabora, svečanosti otvaranja vrtića prisustvovao je i saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je naglasio da toliko često posjećuje Kneginec da se tamo već i osjeća kao doma.
- Čim pogledate ovaj vrtić vidite da je to vrtić s dušom. Često se vrte teme da li su nam općine i gradovi potrebni, no postavlja se pitanje da li bi Općina Gornji Kneginec bila toliko napredna i razvijena da nema mogućnosti voditi brigu sama o sebi - istaknuo je Stričak.

Svečanosti otvorenja vrtića je, između ostalih, prisustvovao i potpredsjednik Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenje Predrag Štromar koji je također istaknuo zadovoljstvo novim vrtićom ali i Općinom općenito,, dok su svečanosti doprinijeli i sami polaznici vrtića koji su zabavnim programom izrazili zahvalnost za novi vrtić.

Simboličnim rezanjem vrpce službeno je otvoren novi vrtić, nakon čega su svi prisutni imali priliku pogledati kako vrtić izgleda iznutra.