U nedjelju 2. Memorijalni sportski turnir za poginule branitelje s područja Grada Lepoglave Foto: VV arhiva / ilustracija

U nedjelju 2. Memorijalni sportski turnir za poginule branitelje s područja Grada Lepoglave

Varaždinske vijesti | 5.7.2019. u 21:30h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Čuvajući spomen na poginule branitelje s područja Grada Lepoglave, udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, uz potporu Grada Lepoglave, organizira 7. srpnja u Lepoglavi memorijalni turnir.

Riječ je o Memorijalnom sportskom turniru za poginule branitelje s područja Grada Lepoglave koji će ove godine doživjeti svoje drugo izdanje. Na turniru će nastupiti članovi i ekipe braniteljskih udruga koji će sudjelovanjem na turniru odati počast i čuvati spomen na 12-oricu poginulih hrvatskih vitezova s područja Grada Lepoglave.

Turnir će se održati u Gradskom parku u Lepoglavi. Prije samog početka natjecanja zakazanog za 10 sati, u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, s početkom u 8 sati, bit će služena misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Nakon misnog slavlja, u 9 sati, kod spomen obilježja 12-orici poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave, u Parku hrvatskih branitelja, bit
će položen vijenac i upaljenje svijeće.

Turnir će biti otvoren u 10 sati nakon čega slijede sportska natjecanja u stolnom tenisu, visećoj kuglani, Beli, šahu, gađanju zračnom puškom, pikadu i povlačenju užeta. Najuspješnijima će biti dodijeljena priznanja, a svim sudionicima turnira zahvalnice.

lepoglava_turnir_plakat_2019.jpg