U naselju Nova Ves uskoro semafor s ''kaznom paljenja crvenog svijetla''

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.2.2018. u 20:31h | Objavljeno u Našim krajem

Reformisti Općinske organizacije Petrijanec pokrenuli su inicijativu s ciljem rješavanja problema brzine na županijskoj cesti u mjestu Nova Ves u Općini Petrijanec. U izradi je semafor s ''kaznom paljenja crvenog svijetla'' u slučaju prevelike brzine.

Naime, radi se o vrlo prometnoj cesti kojom, procjenjuje se, dnevno prolazi 600 do 900 vozila od kojih većina prekoračuje dozvoljenu brzinu te tako u opasnost dovodi sve sudionike prometa.

Do sada Općina nije pokrenula nikakvu inicijativu za saniranje ove županijske ceste, stoga su Reformisti inicijativu pokrenuli u suradnji sa Županijskom upravom za ceste.

Na teren i u obilazak izašli su predsjednik Upravnog vijeća Nenad Koščak i ravnatelj Tomislav Osonjački te su započeli, prošli tjedan, radovi na prometnici u vrijednosti od 318. 000 kuna.

Radovi_Nova_Ves_2.jpg

- Narodna stranka – Reformisti Općinske organizacije Petrijanec je sigurnost u odvijanju prometa, posebice pješaka te školske djece, stavila na prioritetno mjesto u planu svog djelovanja kao i u Programu s kojim je nastupila na lokalnim izborima prošle godine. Sukladno tome, ovom inicijativom pokazuje se vjerodostojnost obećanjima prema građanima Općine - naglasili su predsjednik Općinske organizacije Reformista Petrijanec Roman Strelec i potpredsjednik Davor Golub.

Zadovoljstvo rješavanjem jednog od prometnih problema Nove Vesi istaknula je i reformistica Ivanka Divjak, predsjednica mjesnog odbora Nova Ves.

Označeno u