U Lužanu Biškupečkom noćna božićna priča pod svjetlom lučica i fenjera

V.V. | 7.12.2017. u 14:25h | Objavljeno u Našim krajem

U Lužanu Biškupečkom, na OPG-u Lukač će se od 15. prosinca 2017 do 7. siječnja (24.,25. i 31. prosinca 2017. te 1. siječnja 2018. neće biti otvoreno), održavati se 'Adventska priča Svijeta prirode'.

Kako ističu organizatori, Svijet prirode j.d.o.o. te Općina Gornji Kneginec radi se o prvoj ovakvoj božićnoj manifestaciji koja objedinjuje učenje o autohtonim hrvatskim pasminama životinja, hrvatskim božićnim običajima, božićne pjesme, žive jaslice, ali i atraktivnu Kuću Djeda Božićnjaka za najmlađe posjetitelje.

IMG 1465 900x600

 

- 'Adventska priča Svijeta prirode' osmišljena je kao obiteljski događaj, a koncept priče uključuje kratku šetnju, razgledavanje i učenje o životinjama pomoću istaknutih informacija, upoznavanje s lončarom i cvjećarkom koja će raditi tradicijske ukrase za bor, spomenutu kućicu u kojoj će mališani Djedici šapnuti svoje želje i još neke skrivene radosti... Posjete će biti moguće od 17 do 21 sat, a ulaznice će biti dostupne po cijeni od 25 kn za odrasle i 15 kn za djecu. Budući da je događaj uz državnu cestu D3, mole se posjetitelji da parkiraju svoja vozila na okolinim besplatnim parkiralištima (uz trgovinu, restoran i slično), kako bi se izbjegle gužve i stres prije samog ulaska na imanje - kažu organizatori.

ADVENTSKA 2017 424x600

Ističu i kako posebnost ovog događaja ne leži samo u naglasku na domaće, autohtno, izvorno hrvatsko, već i u činjenici da će razgledavanje biti noćno.

- Iako smo navikli na žaruljice i njihova rasplesana svjetla, 'Adventska priča Svijeta prirode' odvijat će se pod svjetlom lučica i fenjera. Ovoj atraktivnoj priči dodat ćemo i mali začin – žonglere s vatrom, koji će na svoj način svaki dan program privesti kraju. Kako posjetiteljima ne bi bilo previše hladno, moći će se okrijepiti toplim čajem i kuhanim vinom - kazali su za kraj.