U Lepoglavi ugovorena izrada idejnog projekta i muzeološkog koncepta budućeg "Centra pavlina"

Varaždinske vijesti | 14.6.2019. u 08:25h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Grad Lepoglava sklopio je s tvrtkom Kocka iz Šibenika dva ugovora temeljem kojih će šibenska tvrtka izraditi izvedbeni projekt likovnog postava i opremanja interijera te muzeološki koncept i idejni projekt likovnog postava i opremanja budućeg Centra za posjetitelje "Centar pavlina" u Lepoglavi.

Ti će dokumenti, zajedno s ostalom dokumentacijom, omogućiti Gradu Lepoglavi da projekt prijavi na natječaje Europske unije te resornih ministarstava i tako osigura sredstva za njegovu realizaciju.

- Projekt Centar za posjetitelje "Centar pavlina" nije samo od lokalnog i regionalnog već i nacionalnog značaja, a usudio bih se reći i šireg značaja. Njime će se u velikoj mjeri osnažiti društveni segment razvoja grada u koji također treba ulagati. Njime će se povećati kulturna i turistička ponuda Grada Lepoglave, a ne treba naglašavati da će nam omogućiti našu baštinu predstaviti na način koji ona to zaslužuje – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom potpisivanja ugovora.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 245.000 kuna. Taj će iznos u cijelosti biti pokriven bespovratnim sredstvima koje je Grad Lepoglava osigurao kroz natječaj Ministarstva kulture. Naime, Ministarstvo kulture je temeljem programa investicijskih potpora Gradu Lepoglavi dodijelilo bespovratnih 248.500 kuna za provedbu ove faze projekta "Centar pavlina".

Označeno u