U Lepoglavi, Kamenici i Višnjici obilježen Dan antifašističke borbe Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi, Kamenici i Višnjici obilježen Dan antifašističke borbe

Varaždinske vijesti | 23.6.2019. u 10:24h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana antifašističke borbe, na Spomen groblju u Lepoglavi položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule i preminule antifašističke borce i žrtve fašističkog terora u 2. svjetskom ratu.

Vijence su položili predstavnici Grada Lepoglave i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ivanec, podružnice Lepoglava, dok je svijeće upalilo izaslanstvo udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

- Prisjećamo se dana kada su se u šumi Brezovica kod Siska 1941. godine okupili hrabri ljudi koji su shvatili što donosi fašizam. Danas se prisjećamo svih onih koji su bili na strani antifašizma i koji su doprinijeli da se i Hrvatska oslobodi od zla fašizma, da se oslobode i Hrvatskoj vrate oni njeni dijelovi koji su bili dodijeljeni drugima – istaknula je predsjednica Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ivanec, Marija Varović.

Ispred Grada Lepoglave sve je nazočne da minutom šutnje odaju počast poginulim i umrlim antifašistima i žrtvama fašističkog terora pozvao član Gradskog vijeća Grada Lepoglave, Stjepan Vresk.

Povodom Dana antifašističke borbe položeni su vijenci i odana počast i kod antifašističkih spomen obilježja i kosturnica u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici te kod spomen obilježja kod zida Kaznionice u Lepoglavi.

lepoglava_dan_antifasisticke_borbe_1.jpg

lepoglava_dan_antifasisticke_borbe_2.jpg

lepoglava_dan_antifasisticke_borbe_3.jpg