U Jalkovcu održana svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora

VV | 28.7.2017. u 08:18h | Objavljeno u Našim krajem

U Društvenom domu Jalkovec 26. srpnja održana je svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Jalkovec, a povodom blagdana Svete Ane, zaštitnice Jalkovca.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin, ujedno i zamjenik župana Varaždinske županije, koji je tom prilikom upoznao prisutne s planovima i zadacima koje će kao novoizabrani predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovec provoditi u narednom razdoblju. U dvije godine Mjesni odbor Jalkovec je promijenio nekoliko predsjednika Vijeća. Iz tog razloga ni samo Vijeće nije funkcioniralo, a ne funkcioniranje gradske vlasti odnosno vođenje Grada od strane povjerenice Vlade zbog pada proračuna, još je dodatno otežalo funkcioniranje Vijeća.

- Jalkovec ima 1350 stanovnika od čega je 250 djece i veseli me što imamo pozitivan prirodni prirast u zadnjih deset godina. U Vijeću Mjesnog odbora imamo kvalitetne vijećnike, spoj iskustva i mladosti i siguran sam da ćemo zajednički i konstruktivno rješavati zadatke koji su pred nama. Od problema koji nas muče istaknut ću smrad Kokine farme te što skorije rješavanje projekta Aglomeracije – rekao je predsjednik Vugrin.

Vugrin je pozvao na suradnju s ostalim mjesnim odborima na području Grada Varaždina. Prisutni su izrazili žaljenje što predstavnici Grada Varaždina, iako su bili pozvani nisu došli, pa će tako svoje planove i projekte Vijeće Mjesnog odbora Jalkovec svakako predstaviti i direktno u Gradu Varaždinu.

Prisutne je u ime Varaždinske županije pozdravila Posebna savjetnica župana Natalija Martinčević sa zahtjevom da vijećnici u Mjesnom odboru taj mandat iskoriste na najbolji mogući način.
- Mjesni odbori su iznimno važni jer imaju direktan kontakt s građanima, oni su najneposredniji oblik demokracije. Kao vijećnica u Gradskom vijeću zatražila sam održavanje koordinacija gradonačelnika s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora. Varaždinska županija će se uključiti u realizaciju projekata Mjesnih odbora, ali s obzirom na to da su oni u nadležnosti Grada, očekujemo puni angažman Gradske uprave - istaknula je Natalija Martinčević te čestitala svima Dan Mjesnog odbora Jalkovec.

Prije svečane sjednice održana je i misa u kapeli Svete Ane u Jalkovcu koju je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja BDM Biškupec. Svečanoj sjednici prisustvovali su i predstavnici dugih mjesnih odbora s područja grada Varaždina te udruga s područja Jalkovca.

Podsjetimo, u Vijeće Mjesnog odbora Jalkovec izabrani su Robert Vugrin za predsjednika, Tomislav Martinuš za potpredsjednika te Matija Ciglar, Mladen Greguraš, Josip Dreven, Dalibor Novak, Marko Puček, Vlado Tomašković i Vjeran Pomper za članove.