U braniteljskoj zgradi u Gajevoj ulici u Ivancu počeli radovi

V.V. | 6.1.2018. u 13:02h | Objavljeno u Našim krajem

U dijelu prostora u prizemlju braniteljske zgrade u Gajevoj ulici u Ivancu počeli su radovi na postavljanju električnih, telefonskih i IT instalacija. Radovi se obavljaju u istočnom dijelu zgrade, u prostoru površine 70 četvornih metara, koji će biti namijenjen prvenstveno radu braniteljskih, ali i drugih gradskih civilnih udruga.

Podsjećamo, Grad Ivanec je u prizemlju i u podrumu stambeno-poslovne zgrade od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (sada Ministarstva državne imovine) na trajno korištenje i bez naknade dobio veći prostor te ga namijenio radu ivanečkih udruga. Pošto su prostori u rohbau fazi, prethodno je u njihovo građevinsko uređenje i opremanje potrebno uložiti visoka novčana sredstva.

Instalacijsko opremanje najatraktivnijeg, istočnog dijela zgrade, predstavlja početak radova na unutarnjem uređenju, a u ovoj fazi izvest će se radovi vrijedni 40.000 kuna, koji predstavljaju preduvjet za daljnji nastavak radova tijekom ove godine.

- Grad Ivanec je za nastavak ulaganja u uređenje ovog dijela zgrade u proračunu za 2018. godinu osigurao daljnjih 315.000 kuna. Nastojat ćemo dodatna sredstva za uređenje pribaviti i iz vanjskih izvora te ćemo i dalje pratiti natječaje fondova i ministarstava na koje bismo mogli prijaviti projekt. Dosad, na žalost, nije bilo odgovarajućih natječaja za ovu vrstu projekata – kaže gradonačelnik Milorad Batinić.

- S obzirom na to da su predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga grada Ivanca na inicijalnom sastanku izrazili spremnost da se i sami radno angažiraju na uređenju prostora, pozvat ćemo ih na novi sastanak te s njima o tome detaljnije razgovarati, a sve u cilju kako bismo ovaj prostor konačno uredili i u funkciju ga stavili do kraja ove godine – zaključio je gradonačelnik.

 Foto: B. Težak
Postavljanje instalacija u najatraktivnijim prostorima u istočnom dijelu braniteljske zgrade

Označeno u