TZ grada Ivanca realizirala prvu turističku šetnicu „Ivanečki mlinarski put“

V.V. | 18.2.2018. u 14:20h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon realizacije projekta postava dvojezičnih interpretacijskih ploča na svim lokacijama nekadašnjih mlinova (19) ubrzano se nastavlja s daljnjim fazama projekta. 

Premda je zimsko razdoblje mirno po realizaciji određenih aktivnostima, Tz grada Ivanca radi na pripremama određenih projekata koji su dostupni u predsezoni, sezoni i posezoni. Između ostalih jedan zasigurno upečatljiv jest i realizacija prve turističke šetnice „Ivanečki mlinarski put“.

- Nakon opsežnih priprema i zadovoljavanja svih zakonski propisanih uvjeta uspjeli smo osmisliti na jedan inovativan i kreativan a nadasve zanimljiv način pripremu i tisak same karte šetnice.
Prilikom realizacije projekta poštivali smo sve hrvatske i međunarodne standarde, prije svega iz domene turizma i zdravstvene međunarodne organizacije. Također prisutna su i ostala tehnička i prometna rješenja s svim potrebitim dozvolama - kažu u TZ grada Ivanca.

Predstavljanje karte i projekta će se održati 24. Veljače 2018. (subota) s početkom u 12 sati u Muzeju planinarstva Ivanec, ulica R. Rajtera 5.

Samo predstavljanje je prisutno uz pomoć i sinergiju grada Ivanca i Muzeja planinarstva

Prije samog predstavljanja karte povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča u suradnji s Društvom turističkih vodiča i pratitelja Varaždin zajednički organiziramo posjet-obilazak mlinarskih lokaliteta uz vodstvo licenciranog turističkog vodiča.

- Ovaj mini izlet počinje u 10 sati na Trgu hrvatskih ivanovaca, ispred gradske vijećnice. Nakon dvosatne šetnje slijedi predstavljanje Karte šetnice i degustaciju mlinarskih proizvoda.
Želja nam je upoznati posjetioce s jednom važnom granom gospodarstva koja je nekada imala značajnu ulogu u Ivancu ali i u Varaždinskoj županiji. Ovim osmišljenim sadržajem utjecat ćemo na prisutnost i dostupnost sadržaja u razdoblju predsezone, što je i preporuka Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice - poručio je predsjednik TZ Grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš.