Tijekom vikenda u Remetincu Čiselsko prošćenje: stiže i atraktivna Lidija Bačić Foto: Lidija Bačić / Facebook

Tijekom vikenda u Remetincu Čiselsko prošćenje: stiže i atraktivna Lidija Bačić

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.9.2017. u 09:05h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Tradicionalna vjerska manifestacija Čiselsko proščenje, na koju dolaze brojni hodočasnici i štovatelji Majke Božje Čiselske u mjesto Remetinec počinje sutra, u četvrtak 28. rujna klanjanjem pred presvetim oltarskim sakramentom u 18 sati, a nastavlja se svetom misom. Glavni dio manifestacije održat će se ovaj vikend, 30. rujna i 1. listopada uz smotru folklora i otvorenje Remečkog sejma.

Naime, ovaj trodnevni program uvijek se održava prvi vikend u mjesecu listopadu, a ispunjen je vjerskim, kulturnim i zabavnim sadržajima pa pod šatorom u blizini same crkve te tri večeri nastupaju poznati izvođači, održava se smotra folklora KUD-ova iz Hrvatske i inozemstva, a nastupaju i domaći tamburaši na mjesnom trgu uz kuhane i pečene kestene, mošt, rakiju i gibanice.

U subotu od 21 sat u Remetincu će feštu napraviti atraktivna Lidija Bačić.

Program je bogat vjerskim, kulturnim i zabavnim sadržajima pa tako Turistička zajednica Grada Novog Marofa posebno stavlja naglasak na predavanje preč. mr. Anđelka Košćaka, rektora Nadsbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu - naziva "Duhovna i povijesna vrijednost Remetinca kroz 550 godina. "

U kulturno zabavnom programu održat će se velika i mala smotra folklora i zabavni program pod šatorom- u večernjim satima - nastup Lidije Bačić, grupe Time out, i TS Terca .

Organizatori su TZ Grada Novog Marofa, KUD Remetinec, MO Remetinec dok je pokrovitelj Grad Novi Marof.