Sveti Đurđ: Dobili sredstva za LED rasvjetu i uređenje infrastrukture Foto: Martin Novosel

Sveti Đurđ: Dobili sredstva za LED rasvjetu i uređenje infrastrukture

Varaždinske vijesti | 6.6.2019. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u sklopu poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u jedinicama lokalne samouprave za 2019. godinu na području Varaždinske županije odobrilo je sufinanciranje 24 projekata u 24 općine i grada. Ukupan iznos dodijeljenih sredstava je 6.491.000 kuna. Projekti su to koji se najvećim dijelom odnose na modernizaciju komunalne infrastrukture, uređenje javnih površina, cesta i groblja.

Domaćin, načelnik Općine Sveti Đurđ, Josip Jany zahvalio je potpredsjedniku Vlade i ministru graditeljstva i prostornog uređenja Predragu Štromaru na ovoj, ali financijskim potporama u protekle dvije godine.

– Sredstva koja smo dobili utrošit ćemo kao dobri gospodari. Općina Sveti Đurđ utrošit će ih za javnu LED rasvjetu i uređenje infrastrukture. Potpredsjedniku Vlade Štromaru i cijeloj Vladi RH valja zahvaliti i na fiskalnoj reformi kojom je Općina Sveti Đurđ dobila dodatna sredstava u proračunu. Kako za nas tako i za druge općine i gradove to znači lakše poslovanje i razvitak općina i gradova u Varaždinskoj županiji – rekao je načelnik Jany.

– Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je odluke o sufinanciranju komunalnih projekata. U Varaždinskoj županiji dodijeljeno je najviše sredstava, 6,5 milijuna kuna, za asfaltiranje cesta, javnu rasvjetu, uređenje groblja i druge potrebe koje su iskazale općine i gradovi. Slušali smo općine i gradove, prihvatili njihove projekte, a nismo mi iz Zagreba diktirali što se mora raditi. Vjerujem da je to najbolji način jer načelnici i gradonačelnici najbolje znaju što treba građanima u njihovim jedinicama lokalne samouprave. Najviše me veseli što smo izmjenama Zakon o financiranju JLS-a omogućili više od 100 milijuna kuna na godišnjem nivou za općine, gradove i Varaždinsku županiju za financiranje svega potrebnog. Taj zakon je pomogao upravo općinama, gradovima i županijama na sjeveru Hrvatske, gdje smo da sada uvijek bili zakinuti bez obzira koja je vlast bila na državnom nivou. Dok god sam u Zagrebu, imate prijatelja koji će vam uvijek pomoći – poručio je Štromar načelnicima i gradonačelnicima.

_DSC5314.jpg

Označeno u