Rijetka prilika: Možete razgledati kuću Ivana Rabuzina u Ključu

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.3.2017. u 21:04h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu "Rabuzinovih dana" u petak, 31. ožujka, u 17 sati organizira se i posjet kući Ivana Rabuzina što je rijetka prilika koju je vrijedno iskoristiti. 

Okupljanje zainteresiranih je u 16.45 kod KC Ivan Rabuzin, te se zajednički kreće prema Ključu.

Kuća Ivana Rabuzina u Ključu sama je po sebi posebna. Arhitektonski rad svjetski poznatog arhitekta Vjenceslava Richtera stvorio je na obroncima Ključa vizuru koju ne možete ne zamjetiti, a bogatstvo koje se krije iza zidova ove kuće, posebna je priča.

-Tamo je Ivan Rabuzin živio i stvarao. Tokom ovog posjeta moći ćete vidjeti izuzetno bogatu zbirku radova. Od slika, porculana kojeg je Ivan Rabuzin oslikavao za Rosenthal, oslikanog namještaja i općenito galerijski prostor ove kuće - najavljuju iz TZ Grada Novog Marofa.

Naime, štafelaj na kojem su nastajala brojna poznata djela još stoji u ateljeu, čak i kistovi i boje od zadnjeg poteza kistom.

Cijena posjeta je 10 kuna te se predbilježbe primaju u TZ Grada Novog Marofa- potpisna lista ispred ureda u KC Ivan Rabuzin ili na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..