Suradnja Općine Vinica i Arboretuma Volčji potok

Varaždinske vijesti | 20.11.2018. u 20:35h | Objavljeno u Našim krajem

Kako bi se revitalizirao i što bolje iskoristio potencijal Arboretuma Opeka, općinsko vodstvo Vinice uspostavlja suradnju i koristi iskustva sličnih institucija pa je tako uspostavljen kontakt sa slovenskim Arboretumom Volčji potok, najposjećenijim botaničkim vrtom u Sloveniji.

Načelnik Općine Vinica, HDZ-ov Marijan Kostanjevec, u ponedjeljak je bio domaćin direktoru Arboretuma Volčji potok Alešu Ocepeku i suradnicima, a riječ je o uzvratnom posjetu nakon što je početkom rujna viničko izaslanstvo boravilo u Sloveniji.

Tada su Arboretum Volčji potok posjetili načelnik Kostanjevac, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Anđelko Stričak, direktorom Razvojne agencije Sjever Miljenko Ernoić te rukovoditeljica RJ Zelene površine Parkovi d.d. Varaždin Martina Žnidar.

arboretum_opeka_21.jpg

Za uzvratnog posjeta viničkom Arboretumu Opeka, u pratnji profesorice Ljerke Klarić, predavačice u Arboretumu Opeka Vinica, gosti iz Slovenije obišli su rasadnik s biljkama, dvorac kojemu je nužno potrebna obnova te prvo tenisko igralište, od kojeg je stariji samo Wimbledon.

- U kratkom razgovoru sa slovenskim gostima saznali smo da su oduševljeni prirodnim ljepotama i da također smatraju da čim prije treba skupiti financijska sredstva da projekt Arboretum Opeka čim prije zaživi. Oni će biti na raspolaganju te pomoći koliko god mogu. Nadam se da će u dogledno vrijeme ovaj projekt startati, a na kraju krajeva i zaživjeti, jer nam Arboretum Opeka pruža veliki turistički potencijal - izjavio je vinički načelnik Kostanjevac.

Označeno u