Stričak na radnom sastanku u Visokom: Želim na licu mjesta vidjeti probleme žitelja

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.8.2017. u 16:52h | Objavljeno u Našim krajem

Saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak u sljedećih će mjesec dana obilaziti općine i gradove Varaždinske županije kako bi direktno na terenu izvidio stanje i probleme koji muče žitelje Varaždinske županije.

-Želim direktno na licu mjesta vidjeti i čuti što naše sugrađane muči, s kojim se problemima susreću, a u tome će mi pomoći, upravo, razgovori s načelnicima i gradonačelnicima. Obići ćemo zajedno teren, razmotriti projekte koje pojedina općina ili grad imaju u planu aplicirati na natječaje i u što skorije vrijeme riješiti zadatke - objasnio je svrhu svoga pothvata Stričak, dodajući da tako može lakše lobirati za projekte koji su bitni žiteljima županije.


Prvi je takav sastanak održan u općini Visoko, a uz načelnika općine Dragutina Matekovića, njegovu zamjenicu Petru Geček i predsjednika Općinskog vijeća, Ivana Hadrovića sastanku su nazočili predstavnici važnih institucija te predstavnici dosadašnjih izvoditelja radova na području općine - Gradnje Havojić i Vektre d.o.o. Varaždin

U prostorijama općine Visoko tako su se susreli voditelj HEP ODS pogona Sv. Ivan Zelina, Antun Tomšić, predstavnik Hrvatskih voda i rukovoditelj obrane od poplava za područje malog sliva Zelina-Lonja, Jakov Prgomet te ravnatelj Županijske uprave za ceste, Tomislav Osonjački.

-Glavni povod sastanka i tema razgovora bili su brojni projekti koji bi se ove godine realizirali, ali time je napravljena i priprema za iduću godinu po pitanju budućih projekata – rekao je Stričak, dodajući da se nakon službenog sastanka obišao teren.
Obilazeći teren u naselju Presečno Visočko utvrđeno je da bi se trebalo poraditi na rekonstrukciji mosta koji spaja dva zaselka toga naselja, a koji je u vrlo derutnom stanju pa je u pitanju sigurnost mještana.

-Vidi se da je most u lošem stanju, a stanovnici su ga sami pokušali obnoviti, a što nije dovoljno. Stoga, prijeka je potreba da se čim prije sanira i da se mještanima omogući normalno i sigurno prometovanje – kratko je komentirao Stričak, dodajući da je to samo jedan od projekata koji se moraju realizirati.


Općinska delegacija uputila se, potom, s predstavnicima Hrvatskih voda, HEP-a te s predstavnicima dosadašnjih izvoditelja radova do naselja Čanjevo. Na tom području Elektra postavlja trafostanicu s novom niskonaponskom električnom mrežom, a čime će se stanovnicima tog područja omogućiti kvalitetniji električni napon.

-Radi se o zadnjoj rekonstrukciji niskonaponske mreže na području općine Visoko. Time će se stanovnicima tog područja omogućiti daleko kvalitetniji električni napon, a što će i pogodovati potencijalnim gospodarstvenicima s toga područja – istaknuo je Stričak, dodajući da će to biti jedan dodatan plus, a predispozicija za razvoj turizma visočkog kraja.

Uz to, delegacija se uputila i do utvrde Čanjevo, vrlo značajne lokacije u turističkom i kulturnom pogledu za općinu Visoko. Radi se o lokalitetu velikog turističkog potencijala na kojem i dalje traju arheološka iskapanja.

-Na utvrdi Čanjevo održali smo radni sastanak vezan za daljnja arheološka iskapanja te izradu projekta obnove i prezentacije utvrde – kazao je Stričak, dodajući da su sastanku prisustvovali i predstavnici konzervatorskog odjela u Varaždinu za područje Varaždinske i Međimurske županije, pročelnik Željko Trstenjak, arheologinja Marijana Korunek te konzervator arheolog i voditelj Odjela za kopnenu arheologiju za jedinice izvan Zagreba, Josip Višnjić.