Slavi se Vincekovo: danas fešte od Novog Marofa, Varaždinskih Toplica, Klenovnika do Kneginca

IHR/Varaždinske vijesti | 19.1.2019. u 08:15h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Brojne udruge i vinogradari iz Varaždinske županije ovog vikenda proslavit će blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara.
Udruga vinogradara i voćara "Pinta“ iz Novog Marofa Vincekovo će obilježiti u Cerinama u Ključu danas s početkom u 12 sati. Domaćini su osigurali vinski gulaš, kobasice, jeger i špek, a u Cerinama će i ove godine biti nezaobilazni kuburaši “Gromovi Zagorja”.
Ceremonija obilježavanja početka ovogodišnjih radova u vinogradima danas će se obilježiti i u Općini Kneginec Gornji. Proslavu organizira Udruga vinogradara i voćara "Varaždinbreg“ u Zlatnim goricama na Banjšćini, a fešta počinje u 14 sati.
- Dođite i ugodno se zabavite uz tamburaški sastav Taliri i gastronomsku ponudu - pozivaju organizatori.
Vincekovo se danas slavi i u Klenovniku. Veselica počinje u 14 sati kod kapele "Sveti Vinko“ u Brezovcu.
U režiji Udruge vinogradara i voćara sv. Martin blagdan sv. Vinka obilježit će se i u Varaždinskim Toplicama. Pohod po topličkim bregima zakazan je za danas od 15 sati, a domaćin ovogodišnjeg okupljanja je Dragutin Kranjčec, koji će sudionike "Vincekova 2019“ ugostiti uz slasni gulaš, ukusne domaće delicije i nezaobilaznu vrhunsku vinsku kapljicu. Za dodatnu atmosferu bit će zaduženi veseli dečki iz Tamburaškog sastava „ex Fakini“.
I u Općini Ljubešćica danas će se slaviti blagdan sv. Vinka. Ceremonija rezidbe vinograda održat će se u 16 sati na ljubuškom brijegu Rudan, a da druženje prođe u dobroj atmosferi pobrinula se Udruga vinogradara i voćara "Mejaši“, koji su sve organizirali.