Sjednica Općinskog vijeća M. Bukovca: Investicije i projekti vrijedni gotovo 10 milijuna kuna Foto: Općina Mali Bukovec

Sjednica Općinskog vijeća M. Bukovca: Investicije i projekti vrijedni gotovo 10 milijuna kuna

| 29.7.2018. u 12:38h | Objavljeno u Našim krajem

Vijećnici Općinskog vijeća Malog Bukovca, na sjednici održanoj u petak, jednoglasno su prihvatili izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. U tom su razdoblju ostvareni prihodi u iznosu od 2,5 milijuna kuna, dok su rashodi bili na razini 1,6 milijuna kuna. I na prihodovnoj i na rashodovnoj strani došlo je do povećanja ostvarenja proračuna u odnosu na isto razdoblje lani, a veći dio proračuna realizirat će se u drugoj polovici godine.

- Iako je ostvarenje planiranih prihoda i rashoda poslovanja gotovo na razini istog razdoblja prethodne godine, veći dio i prihoda i rashoda u Općini Mali Bukovec već se tradicionalno ostvaruje u drugoj polovici poslovne godine - pojasnio je načelnik Općine, HSS-ov Darko Marković. Inače, većina sredstava u proračun stigla je preko poreza, a iznos je nešto veći od dva milijuna kuna.

Treba istaknuti kako se u drugoj polovici godine planiraju ostvariti veći projekti koji su prijavljeni na natječaje EU fondova i RH-a. Unatoč tome investicija je bilo i u prvih šest mjeseci.

- Realizirali smo kupnju stambenog objekta za socijalne skupine građana u Župancu u iznosu od 110.000 kn, izradu projektne dokumentacije za Društveni dom Mali Bukovec u iznosu od 138.750 kn te dodatna ulaganja na građevinskim objektima u vlasništvu Općine u iznosu od 290.488 kn, a koja obuhvaćaju radove na krovištu Društvenog doma u Lunjkovcu, radove na sanaciji Sportskog objekta u Malom Bukovcu, radove na nadstrešnici mrtvačnice u Svetom Petru te radove na stambenom objektu u Župancu - kazao je Marković.

Osim što su jednoglasno prihvatili izvješće o izvršenju proračuna vijećnici su jednoglasno prihvatili i izvješće načelnika o radu za prvih šest mjeseci. Marković je u izvješću posebno istaknuo da je Općina Mali Bukovec, nakon opsežne pripreme, prijavila projekte na fondove EU i nacionalne natječaje pojedinih Ministarstava.

- Rezultat toga svega su odobrena sredstva u iznosu od 9,6 milijuna kuna iz raznih natječaja. Od toga više od 4 milijuna kuna namijenjeni je za rekonstrukciju nerazvrstane ceste NC047 . Iznos od 1,75 milijuna kuna, Ministarstva unutarnjih poslova, ide za rekonstrukciju i uređenje centra naselja Mali Bukovec. Za rekonstrukciju društvenog doma u Svetom Petru dobiveno je 3,3 milijuna kuna te 200 tisuću kuna za obnovu zdravstvene stanice u Malom Bukovcu. Za izradu dokumentacije za izgradnju društvenog doma u Malom Bukovcu dobiveno je 180 tisuća, a za dodatno ulaganje u dječji vrtić nešto više od 150 tisuća kuna. Tim sredstvima trebat će pridodati dio i od ŽUC-a a sam iznos znat će se nakon provedenog postupka javne nabave - zaključio je u izvješću Marković.

omb_sjednica_vijeca_srpanj_2018_7.JPG

omb_sjednica_vijeca_srpanj_2018_5.JPG