Sa 150 tisuća kuna uređuje se dionica ceste Strmec - Janušica u Novom Marofu

| 1.12.2016. u 15:17h | Objavljeno u Našim krajem

Nastavljaju se radovi na uređenju komunalne infrastrukture u naselju Strmec u Novom Marofu. Nakon što je uređen potporni zid uz glavnu prometnicu kroz naselje i izgrađen dio pješačkog nogostupa, u tijeku su radovi na uređenju prometnice odnosno navlačenju završnog finog sloja asfalta.

Investicija je vrijedna oko 150 tisuća kuna. Riječ je o dionici ceste Strmec-Janušica koju svakodnevno koristi veliki broj mještana. Uređenjem prometnice, i ranijom izgradnjom pješačkog nogostupa, povećana je sigurnost sudionika u prometu na tom dijelu, prvenstveno onih najmlađih.

Prema najavama novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača iduće godine planira se izgraditi i urediti autobusno stajalište s nadstrešnicom te ulična rasvjeta. Samo postavljanje i rješavanje rasvjete složen je posao zbog blizine nekoliko dalekovoda.

Unatoč složenosti posla postavljanja javne rasvjete taj problem pokušat ćemo riješiti u dogovoru s HEP-om iduće godine s obzirom da iznad prometnice prolaze dva dalekovoda. Ovim radovima konačno smo nakon dugih šest godina uspjeli riješiti jedan od njihovih najvećih zahtjeva – rekao je Jenkač, zahvalivši Županijskoj upravi za ceste na suradnji.