×

Napomena

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/ocm/galleries/62360
RECIKLAŽNO DVORIŠTE IVANEC Intenzivni radovi na jednom od najvećih ovogodišnjih gradskih projekata Foto: B. Težak

RECIKLAŽNO DVORIŠTE IVANEC Intenzivni radovi na jednom od najvećih ovogodišnjih gradskih projekata

| 1.9.2022. u 11:55h | Objavljeno u Našim krajem

U punom su jeku radovi na gradnji reciklažnog dvorišta Ivanec, jednoj od najvećih i najvrjednijih ovogodišnjih investicija Grada Ivanca, koja se sufinancira iz EU fondova.

Radovi se izvode na golemoj površini od 5.200 m2 u vlasništvu Komunalnog poduzeća Ivkom d.d., koji je Gradu, kao investitoru, dao pravo građenja. Vrijednost ulaganja je 3,19 milijuna kuna. S većim dijelom od 79% ili 2,52 milijuna kuna financiraju iz bespovratnih europskih sredstava (EU Kohezijski fond), dok preostali dio od 21% ili 670.000 kuna financira Grad Ivanec.

Novo dvorište bit će vrlo moderno, a raspolagat će sa 49 otvorenih i specijalnih zatvorenih kontejnera u koje će građani bez naknade moći odložiti sve vrste neopasnog otpada kao i posebne vrste otpada.

Svi radovi napreduju planiranom dinamikom, u što su se uvjerili gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić koji su u pratnji gradskih službi, Ivkoma d.d. i izvođača radova, Hidroinga d.d. Varaždin, obišli gradilište.

Trenutačno se izvode iznimno opsežni radovi „pod zemljom“ (odvodnja oborinskih i fekalnih voda, reviziona okna, vodomjerno okno i septička jama), a nakon toga slijede radovi na platou dvorišta.

-Gradi se moderno dvorište koje će zamijeniti sadašnje, staro dvorište u krugu Ivkoma d.d. Projektom je predviđeno uređenje oko 2.000 metara asfaltiranih i primjereno opremljenih manipulativnih površina (vodonepropusnih, s uređenom oborinskom odvodnjom i separatorom). U dvorištu će biti 49 kontejnera za prihvat neopasnog otpada te raznih kategorija posebnog otpada. Prostor će biti ograđen, do njega se gradi nova pristupna prometnica, a raspolagat će i posebnim objektom za zaposlene – izjavio je gradonačelnik M. Batinić.

Građani će u otvorene kontejnere moći odložiti sve vrste neopasnog otpada (papir, metal, staklo, plastiku, tekstil, glomazni otpad i sl.) te posebne vrste otpada (jestiva ulja i masti, boje, deterdženti, lijekovi, baterije i akumulatori, električni i elektronički otpad, manje količine građevinskog otpada iz kućanstva, gume i sl.).

Za specijalne vrste otpada će, za potrebe privremenog odlaganja, biti postavljeni i zatvoreni kontejneri pod natkrivenim spremištima, od kojih će pojedini biti i klimatizirani, s mogućnošću zaključavanja.

Završetak svih radova očekuje se do kraja ove godine.

Galerija slika {gallery}62360{/gallery}