Radovi na sanaciji klizišta u Marčanu Foto: Općina Vinica

Radovi na sanaciji klizišta u Marčanu

Varaždinske vijesti | 29.10.2018. u 09:39h | Objavljeno u Našim krajem

Na padini između kuća Punčec i Biškup u Marčanu prije pet godina pojavilo se klizište.

Visinski skok godinama se povećavao i danas je veći od 50 cm s tendencijom daljnjeg povećavanja što ugrožava stabilnost padine i građevinskih objekta, kako kuće Punčec na kojoj su vidljive pukotine nastale uslijed klizanja tla, tako i kuće Biškup, kojoj prijeti zatrpavanje zbog mogućeg odrona. Zbog toga je Općina Vinica na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za sanaciju klizišta prijavila upravo projekt sanacije ovog klizišta. Ministarstvo je prepoznalo potrebu hitne sanacije spomentog klizišta te je Odlukom o sufinanciranju projekata sanacije klizišta Općini Vinica za sanaciju dodijeljeno 380.000 kuna, odnosno 80 posto ukupno potrebnih financijskih sredstava.

DSC_2794.JPG

Nakon izrade glavnog i izvedbenog projekta sanacije, provedenog postupka nabave i odabira izvoditelja radova te čišćenja terena, ovih su dana započeli građevinski radovi sanacije.

- Izvedenim radovima otklonit će se opasnost daljnjeg klizanja tla i mogućih pomaka kao i šteta na građevinskim objektima te će se osigurati stabilnost terena - izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Označeno u