Radi se punom parom: čiste se i uređuju vodotoci novomarofskog kraja Foto: Ilustracija

Radi se punom parom: čiste se i uređuju vodotoci novomarofskog kraja

IHR/Varaždinske vijesti | 27.2.2019. u 17:59h | Objavljeno u Našim krajem

Zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim vodama, na području Grada Novog Marofa u tijeku su radovi na uređenju vodotoka.
Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač ističe da je u tijeku uređenje dva potoka u središtu grada, prostora koji dugi niz godina nije uređivan.
- Drago mi je što Hrvatske vode ulažu u uređenje u samom centru grada, iza crkve u Novom Marofu i budućeg groblja i iza vatrogasnog centra. To su dva potoka, za koja se ja ne sjećam da su u zadnjih 50-ak godina bili čišćeni ili uređivani. Najviše o tome govori činjenica da su vrbe već narasle do dva metra u promjeru – rekao je Jenkač.
Radi se o investiciji u vrijednosti od 300.000 kuna zajedno s PDV-om.
Trenutno se sanira i potok uz nerazvrstanu cestu u Filipićima, a slijedi i sanacija potoka u Sudovcu.
No, ni to nije kraj investicijama na novomarofskom području.
- Pri kraju je projektna dokumentacija za potok u Makojišću Gornjem, isprojektiran je potok bujičar u Strmcu te se izrađuje studija utjecaja na okoliš retencije potoka Koroščak. Govorimo o utjecaju bednjanskog sliva na kompletni okoliš. Time će se riješiti problematika u narednim godinama, znači nadiranje vode potoka Koroščak prema Novom Marofu, a smanjit će se i pritisak Kroščaka na Bednju, te nizvodno na Varaždinske Toplice i Ludbreg – najavio je novomarofski gradonačelnik i na kraju dodao kako se projektira kompletna sanacija Bednje uz buduću obilaznicu Novog Marofa, od planiranog kružnog toka u Presečnom do Možđenca.

Označeno u