Proširuje se i rekonstruira Cesarčeva, jedna od ključnih ivanečkih prometnica Foto: Branko Težak

Proširuje se i rekonstruira Cesarčeva, jedna od ključnih ivanečkih prometnica

Grad Ivanec/vv | 21.10.2023. u 17:02h | Objavljeno u Našim krajem

Rekonstruira se više od 660 metara ulice od gradskog groblja do spoja s Vukovićevom te proširuje na standardnih 5,5 metara

Grad Ivanec otvorio je radove na rekonstrukciji i proširenju Ulice Augusta Cesarca u Ivancu, ključne gradske prometnice koja vodi prema gradskom groblju i na kojoj je frekvencija prometa kontinuirano povećana.

Rekonstruira se 660 metara ceste na potezu od gradskog groblja do spoja s Ul. S. Vukovića, pri čemu se sadašnji kolnik nedovoljne širine (od 2,50 do 2,70 metara) proširuje na 5,5 metara.

radovi1-batinic-cesarceva-181023.jpg

- Radovi obuhvaćaju i odvodnju oborinskih voda i prilagodbu kolnih prilaza. Cesta je projektirana za teška opterećenja i dvosmjerni promet do 40 km/h i na njoj će se vozila bez problema moći mimoilaziti – izjavio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić koji je radilište u srijedu, 18. listopada, obišao sa svojim zamjenikom Markom Friščićem.

Novo parkiralište s blizu 20 novih parkirnih mjesta

Uređenje je počelo kod novog groblja, gdje su položeni rubnjaci za novo parkiralište s blizu 20 novih parkirnih mjesta, a teškim se strojem proširuje cesta te vrši navoz šljunka kao priprema za asfaltiranje.

Realizacijom ovoga projekta riješit će se problem nedovoljne širine i nedostatka parkirnih mjesta kod groblja te sadašnje prometne zagušenosti ove zone, koja je posebno opterećena kod pogreba i za Sve svete, kada Cesarčeva privremeno postaje jednosmjerna.

radovi8-batinic-cesarceva-181023.jpg

Temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad je radove povjerio Graditeljstvu Andrije Grabara iz Ivanca. Investicija je vrijedna 218.290 eura (1,64 milijuna kuna) i najvećim dijelom financira se iz proračuna Grada Ivanca, dok je s 35.600 eura (267.000 kn) sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Na dijelu prometnice izvodit će se i rekonstrukcija vodovodne mreže pa da će se radovi na uređenju ceste i vodovoda trebati uskladiti.

Radovi i na drugom dijelu Cesarčeve

U tijeku su i radovi na dionici u suprotnom pravcu, od grobne kuće do Ulice žrtava domovinskih ratova, koja je raskopana u aglomeracijskim radovima.

Ovdje Zagorje gradnja obavlja radove na pripremi dionice za asfaltiranje koje bi trebalo krenuti u ponedjeljak, 23. listopada.

Time će se dosadašnja raskopana cesta urediti te brojnim građanima o Svim svetima omogućiti normalan prilaz gradskom groblju.

radovi3-cesarceva-171023.jpg