Poziv Topličancima na formiranje strategije razvoja Varaždinskih Toplica

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.3.2019. u 08:27h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 14. ožujka, od 17 sati u kino dvorani „Ljubelj“ u Varaždinskim Toplicama, bit će održana radionica namijenjena građanima i gospodarskom sektoru u svrhu izmjene i dopune strateškog dokumenta „Strategija razvoja Grada Varaždinske Toplice za razdoblje 2015.-2020.“

Na radionici će biti prezentirana analiza stanja vezana uz gospodarstvo te informacije o mogućnostima financiranja projekata koji se odnose na gospodarski sektor kroz europske fondove.

- Strategija predstavlja temeljni dokument za prijavu projekata na sve EU fondove. Građani moraju imati viziju kojom će se definirati željeno društveno-gospodarsko stanje za razdoblje od 2015. do 2020. godine i prema tome usmjeravati sve što se u Gradu gradi i radi. Ciljeve i viziju moraju formirati građani, poduzetnici iz svih sektora, predstavnici javnog i civilnog sektora, odnosno svi koji na bilo koji način sudjeluju u životu Grada. Vizija mora biti usklađena s vizijom razvoja Varaždinske županije i strategijom razvoja Republike Hrvatske – poručuju iz Grada Varaždinskih Toplica.

Cilj radionica je uključivanje svih zainteresiranih strana u utvrđivanje željenog smjera razvoja Grada Varaždinskih Toplica, odnosno utvrđivanje vizije i ciljeva Grada. Izmjene i dopune ovog strateškog plana te komunikacija sa zainteresiranom javnošću poslužit će i kao temelj za pripremu strategije za novo razdoblje nakon 2020. godine. Stoga iz Grada pozivaju sve zainteresirane građane da se odazovu na radionicu kako bi se prikupili što više različitih i korisnih informacija.

Označeno u