Potpisani ugovori za financiranje programa i projekata udruga s područja općine Maruševec

Varaždinske vijesti | 13.4.2018. u 18:31h | Objavljeno u Našim krajem

Ovog su tjedna u sjedištu Općine Maruševec potpisani ugovori s predstavnicima udrugama čiji su programi i projekti zadovoljni kriterije općinskog Javnog poziva. Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro koje provode udruge u 2018. godini, Općina Maruševec raspisala početkom veljače ove godine.

Na temelju Javnog poziva, na adresu Općine Maruševec pristiglo je ukupno 26 prijava, od 19 udruga. Za potrebe provedbe programa i projekata udruga od interesa, koji ostvaruju javne potrebe građane i pridonose općinskom razvitku i općem napretku u 2018. godini, Općina je u proračunu osigurala gotovo 300 tisuća kuna.

Potpisivanju ugovora nazočili su načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša. Načelnik Šprem pozdravio je okupljene i izrazio svoje zadovoljstvo brojem prijava programa i projekata koji doprinose razvoju civilnog društva u Općini Maruševec.

- Kao članovi udruga volontirate, izdvajate svoje vrijeme i poklanjate ga svojim sugrađanima u cilju doprinosa društvenoj zajednici. Općina Maruševec Vaš nesebični rad je do sada, a i buduće će podupirati proračunskim sredstvima, za koje se nadam da ćemo u idućim godinama i povećati - rekao je Šprem.

Zamjenik načelnik Mario Klapša čestitao je predstavnicima udruga na kvalitetno pripremljenim programima i projektima.

- Činjenica da ste danas došli na potpisivanje ugovora o financiranju znači da su vaši prijavljeni projekti i programi kvalitetni i da smo ih kao odgovorna Općina odlučili poduprijeti sredstvima iz proračuna. Na to možete biti ponosni i možete početi planirati svoje aktivnosti prema financijskim mogućnostima. Želim vam svima uspješnu provedbu - poručio je Klapša predstavnicima udruga.

Označeno u