Položeni temelji budućeg društvenog doma za mjesne odbore Vuglovec i Gečkovec Foto: Grad Ivanec

Položeni temelji budućeg društvenog doma za mjesne odbore Vuglovec i Gečkovec

Varaždinske vijesti | 18.1.2018. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Pokraj sportskog igrališta u Vuglovcu položeni su temelji budućeg društvenog doma za potrebe stanovnika mjesnih odbora Vuglovec i Gečkovec, čime je kraju privedena prva faza radova na budućem objektu.

Podsjećamo, radovi na pripremi terena obavljeni su još u proljeće prošle godine. Tada je s cijele parcele površine 1.900 m2 (u vlasništvu Grada Ivanca) odstranjeno raslinje i skinut površinski sloj te su obavljeni pripremni radovi za gradnju. Teren je nakon toga ostavljen da se slegne.

vuglovec-radovi-drustveni-dom-2.jpg

U međuvremenu je Grad proveo natječajni postupak za prvu fazu koja je obuhvatila izvođenje pripremnih, zemljanih i betonskih radova vrijednih više od 130.000 kuna. Uređena je i pristupna cesta do gradilišta. U postupku javne nabave posao je povjeren najpovoljnijem ponuditelju, Zidarsko–fasaderskom obrtu Đuras iz Margečana. Daljnji radovi bit će nastavljeni u proljeće.

Gradit će se veći društveni dom, tlocrtne površine 145 m2, s glavnom dvoranom, kuhinjom, terasom, sanitarnim čvorom i pratećim prostorima. Društveni dom ove se godine namjerava građevinski dovršiti i staviti pod krov.

Kako ističu iz Grada Ivanca, mještani ovih mjesnih odbora nemaju nikakvih društvenih prostora čak ni za potrebe održavanja sastanaka mjesnog odbora i provođenja izbora, a kamoli za društveni život. Gečkovec, primjerice, društvenih prostora uopće nema, dok stara i derutna kućica u Vuglovcu, koju mještani sada koriste za sastanke, nema ni osnovnih preduvjeta za uređenje u društveni dom.

Novom objektu mještani se raduju i najavljuju da će ga koristiti za društvene skupove, kulturne manifestacije i dječja okupljanja.

vuglovec-radovi-drustveni-dom-3.jpg