Policija upozorava: Zaključavajte kuće, skupina lopova "operira" od Varaždina do Lepoglave Foto: VV arhiva / ilustracija; Grad Ivanec

Policija upozorava: Zaključavajte kuće, skupina lopova "operira" od Varaždina do Lepoglave

Varaždinske vijesti | 25.1.2018. u 09:50h | Objavljeno u Našim krajem

- Opće stanje sigurnosti na području grada Ivanca u svim je segmentima zadovoljavajuće osim u jednom, a to je izrazito povećan broj krađa iz privatnih kuća. Policija opravdano sumnja da je riječ o skupini koja "operira" na potezu Varaždin – Maruševec – Ivanec – Lepoglava i koja pod krinkom skupljanja sekundarnih sirovina ulazi građanima u dvorišta te, iskorištavajući njihovu odsutnost ili nepažnju, ulazi u kuće te krade novac i vrijedne stvari.

Izjavio je to u utorak, 23. siječnja, na prvoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća za prevenciju Grada Ivanca, novi načelnik Policijske postaje Ivanec Mario Medenjak te upozorio građane da obavezno zaključavaju kuće i da nepoznatim osobama ni pod kakvim izlikama ne dopuste ulazak u svoje okućnice. Također, najavio je intenzivniju suradnju s Gradom, jačanje preventivnih akcija usmjerenih mladima te suradnju s medijima u cilju pojačanog informiranja građana radi samozaštite.

ivanec-vijece-za-prevenciju-mario-medenjak-1.jpg

Sjednica je održana pod predsjedanjem gradonačelnika Milorada Batinića koji je aktualizirao i potrebu rješavanja niza drugih problema, temeljem upozorenja samih građana. Među ostalim, zatražio je od Ivkoma i drugih nadležnih službi da uvaže upozorenja i zahtjeve Udruge invalida ILO Ivanec te da na ispravan način označe parkirališna mjesta na gradskoj špici za invalidne osobe. I kod Superkonzuma ih je potrebno urediti na lokaciji pogodnoj za osobe s invaliditetom, istaknuo je.

Prenio je i apele mještana Horvatskog da policija još jednom pregleda vertikalnu signalizaciju uz županijsku cestu jer građane zbunjuje način na koji su sada postavljeni znakovi ograničenja brzine. Aktualizirao je i problem uređenja autobusnih stajališta na kolničkom dijelu te kazao da je u vezi s time Grad već poslao upit MUP-u Hrvatske i o njegovu odgovoru ovisi hoće li se barem na lokalnim i županijskim cestama ubuduće moći urediti autobusna stajališta na kolniku. Dogovoreno je da će i Ivanečke novine također redovito objavljivati upozorenja policije, a sve u cilju što boljeg informiranja građana i poduzimanja pravodobnih mjera samozaštite.

ivanec-vijece-za-prevenciju-mario-medenjak-2.jpg