Poklon bon od 150 kuna trnovečkim umirovljenicima i potrebitima za božićne blagdane

Varaždinske vijesti | 27.10.2017. u 08:35h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Trnovec Bartolovečki i ove je godine za sve umirovljenike, osobe s invaliditetom i osobe socijalnog statusa s područja općine osigurala sredstva za poklon bon u iznosu od 150 kuna po osobi povodom božićnih blagdana za što će iz proračuna biti izdvojeno oko 300.000 kuna. Jednoglasno su to na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća izglasali vijećnici.

Za bon će svatko moći odabrati robu po vlastitom izboru, a pri preuzimanju bona morat će predočiti osobnu iskaznicu, odrezak od mirovine ili drugi dokaz o statusu umirovljenika, osobe s invaliditetom odnosno socijalnom statusu. Podjela bonova planirana je početkom prosinca.

- Nastavljamo tradiciju od prethodnih godina i na ovaj simboličan način šaljemo našim umirovljenicima i potrebitima poruku da nam je stalo do njih. Iznos od 150 kuna nije veliki, ali je od srca i znak je zahvale i brige - istaknuo je načelnik Zvonko Šamec te najavio da bi se iduće godine, za one koji imaju mirovinu ispod 2.000 kuna, trebao povećati iznos bona.

Vijećnici su također donijeli i odluku o visini naknade za obavljanje poslova dužnosnika Općine, za članove radnih tijela kao i za predsjednike mjesnih odbora. Vijećnici tako imaju pravo na 300 kuna mjesečno za svoj rad u vijeću, predsjednici radnih tijela također ostvaruju pravo na naknadu od 300 kuna, dok članovi tih radnih tijela imaju pravo na naknadu od 150 kuna. Predsjednici VMO imaju pravo na naknadu od 200 kuna. Naknadu ostvaruje i predsjednik Općinskog vijeća u istom iznosu kao i zamjenik načelnika koji svoju dužnost obnaša bez zasnivanja radnog odnosa.

Označeno u