Počinje proslava Dana općine Sveti Ilija, finale uz koncerte Opće opasnosti i Nives Celzijus Foto: VV arhiva

Počinje proslava Dana općine Sveti Ilija, finale uz koncerte Opće opasnosti i Nives Celzijus

Varaždinske vijesti | 12.7.2019. u 18:50h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sveti Ilija svoj dan slavi 20. srpnja, na blagdan Svetog Ilije, zaštitnika općine i župe.

Ovogodišnji program obilježavanja Dana općine počinje u subotu 13. srpnja, malonogometnim turnirom na dječjem igralištu u naselju Doljan, s početkom u 10 sati. U 17 sati na igralištu NK Bednja Kod mosta u Beletincu počinje općinsko natjecanje Vatrogasne zajednice općine Sveti Ilija.

Proslava se nastavlja sljedećeg vikenda. U petak, 19. srpnja, u 18 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Pastoralnom centru "Vilim Cecelja" u Svetom Iliji. U subotu 20. srpnja, na sam blagdan sv. Ilije, u 11 sati počinje svečana sveta misa u župnoj crkvi u Svetom Iliji, a kod crkve će se svojim proizvodima predstaviti Udruga žena općine Sveti Ilija iz Doljana, Udruga žena "Đurđica" iz Turčina, Udruga žena "Preslica" iz Sračinca, te Udruga vinogradara i voćara "Grozdek" općine Sveti Ilija.

U nedjelju 21. srpnja na ribnjacima ŠRK-a Keder u Beletincu u 7 sati počinje 17. Kup u lovu ribe udicom na plovak, a u 11 sati održat će se sveta misa u kapelici Gospe Karmelske u Seketinu. Na dječjem igralištu u Tomaševcu Biškupečkom u 15 sati počinje javna taktičko-pokazna vježba VZO Sveti Ilija, dok u 18 sati na igralištu NK Bednja u Beletincu počinje 26. memorijal "Dražen Obrstar - Cac".

I ove će se godine u sklopu proslave Dana općine Sveti Ilija održati manifestacija "Anino u Beletincu". Program u Beletincu počinje u petak 26. srpnja u 20 sati zabavnim programom i koncertom grupe Opća opasnost, dok će u subotu 27. srpnja od 20 sati nastupiti Nives Celzijus. U nedjelju 28. srpnja u 16 sati počinje prezentacija rukotvorina udruga žena, nakon čega slijedi revijalna smotra folklora od 19 sati, dok će program završiti koncertom tamburaškog sastava Kavaliri.

sveti_ilija_program_1.jpg

sveti_ilija_program_2.jpg