Počinje izgradnja nogostupa u Višnjici, vrijednost radova 4,25 mil. kuna Foto: Grad Lepoglava

Počinje izgradnja nogostupa u Višnjici, vrijednost radova 4,25 mil. kuna

Varaždinske vijesti | 14.5.2017. u 19:21h | Objavljeno u Našim krajem

Ovih bi dana trebali početi radovi na izgradnji nogostupa u Višnjici. Sukladno dogovoru Županijske uprave za ceste i Grada Lepoglave u planu je izgradnja 2.152 metara nogostupa vrijednosti 4.250.000 kuna.

U prvoj će se fazi graditi nogostup na relaciji od izlaza iz Sutinske u Višnjicu pa do raskrižja prema Zlogonju. Riječ o nogostupu duljine 763 metara. Njegova će gradnja stajati 1.450.000 kuna. U drugoj se fazi planira izgradnja 1099 metara dugog nogostupa od raskrižja prema Zlogonju pa prema samom Zlogonju. Cijena izgradnje navedenog nogostupa je 1.965.000 kuna, dok se u trećoj fazi planira izgradnja nogostupa od centra Višnjice prema Zalužju u duljini od 390 metara i vrijednosti 830.000 kuna.

- Odlična suradnja Županijske uprave za ceste i Grada Lepoglave znači nastavak izgradnje nogostup na gradskom području. Trenutno završavamo prvu fazu izgradnje nogostupa u Žarovnici, sanira se nogostup u Lepoglavi, a krećemo s izgradnjom novih metara nogostupa u Višnjici. Naš je konačan cilj spojiti sva gradska naselja nogostupima i tako znatno povećati sigurnost naših građana, posebice djece u prometu – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska terena u Višnjici, u društvu ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog.

Označeno u