Počinje dvotjedna proslava Dana općine Sveti Ilija Foto: VV arhiva/ilustracija

Počinje dvotjedna proslava Dana općine Sveti Ilija

Varaždinske vijesti | 15.7.2017. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Proslava Dana općine Sveti Ilija, koji se obilježava 20. srpnja, na blagdan sv. Ilije, ove godine počinje već u subotu 15. srpnja od 17 sati, kada će se u Slugovinama u naselju Seketin održati natjecanje Vatrogasne zajednice općine Sveti Ilija.

Program obilježavanja se nastavlja u nedjelju 16. srpnja svetom misom u kapelici Gospe karmelske, također u Seketinu. Misa počinje u 11 sati. Svečana sjednica Općinskog vijeća održat će se u srijedu 19. srpnja u 19 sati u Pastoralnom centru "Vilim Cecelja" u Svetom Iliji, a uz prigodan program, tom će prilikom biti dodijeljena i općinska javna priznanja. Usto, članice Udruge žena Doljan predstavit će svoj rad izložbom "Čuvajmo baštinu svojih predaka".

Na sam blagdan zaštitnika općine, 20. srpnja, u župnoj crkvi u Svetom Iliji održat će se svečana sveta misa, s početkom u 11 sati. Uslijedit će i izložba proizvoda Udruge vinogradara i voćara "Grozdek".

Proslava se nastavlja u subotu 22. srpnja združenom pokaznom vježbom gašenja požara i spašavanja, koju će od 14 sati u Kovinotokarskoj radionici Košćak u Doljanu održati DVD Sveti ilija i DVD Beletinec-Krušljevec. U nedjelju 23. srpnja u 7 sati počinje 15. Kup u lovu ribe udicom na plovak, na ribnjacima ŠRK Keder u Beletincu, dok će u 18 sati na igralištu NK Bednja kod mosta u Beletincu početi 24. Memorijal "Dražen Obrstar - Cac".

I ove godine u proslavu Dana općine uključena je i proslava Aninova, odnosno blagdana sv. Ane, pa se program tako nastavlja 28. srpnja, kada će u Beletincu kod društvenog doma u 20 sati nastupiti Tamburaški sastav Gazde. U subotu 29. srpnja od 19 sati održat će se i 12. revijalna smotra folklora odraslih skupina KUD-ova u Beletincu.

Obilježavanje Dana općine Sveti Ilija završit će u nedjelju 30. srpnja svetom misom u župnoj crkvi Svih svetih u Beletincu, koja počinje u 17 sati, a u 19 sati u Beletincu će se održati i 3. dječja smotra folklora KUD-ova.