Ove subote ide se u goste k Črlenom fratru, a navečer u kino pod Suzama sv. Lovre! Foto: UG Margareta Margečan/Facebook

Ove subote ide se u goste k Črlenom fratru, a navečer u kino pod Suzama sv. Lovre!

Grad Ivanec/vv | 10.8.2023. u 10:40h | Objavljeno u Našim krajem

Nesvakidašnji pohod Gradišća

Udruga građana Margareta iz Margečana poziva sve zainteresirane da subotnju večer provedu u nesvakidašnjem pohodu k Črlenom fratru, kod ostataka nekadašnje utvrde Gradišče iznad Margečana.

Okupljanje svih sudionika je kod lovačkog doma Šumski zec, odakle se u 19.30 kreće na Gradišče. Riječ je o 30 minuta laganog uspona, koji mogu svladati sve generacije.

Povorku će predvoditi Črleni fratar, kojeg će za ovu priliku uprizoriti član udruge Ivica Krznar. On će na livadi na Gradišču sve okupljene upoznati s legendom o Črlenim fratrima, koja se u narodu ovoga kraja prenosi iz koljena u koljeno, a govorit će i o drugim zanimljivim momentima vezanim uz nekadašnju utvrdu, koja je bila monumentalnih dimenzija, a danas su od nje ostali tek tragovi.

Črleni fratar će nakon toga i počastiti svoje goste domaćim delicijama. 

Oko 20.30 sati svi sudionici će se spustiti do livade kod lovačkog doma te druženje nastaviti u kinu pod zvijezdama, uz film za sve generacije – "Putovanje jednog psa".

A nakon završetka filma svoj će pogled usmjeriti prema noćnom nebu na kome bi trebale biti vidljive zvijezde padalice, u narodu poznate kao Suze sv. Lovre, budući da je upravo 11. i 12. kolovoza predviđen vrhunac meteorske kiše prilikom prolaska Zemlje kroz meteorski sloj Perzeida.

- Cijela ova manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Grada Ivanca, koji je i novčano podupire. Treba zahvaliti i lovcima LD-a Šumski zec, koje je obradovala ova lijepa manifestacija pa su već i pokosili livadu za potrebe njena održavanja.

Pozivamo sve zainteresirane da nikako ne propuste ovu nesvakidašnju atrakciju! Ne zaboravite ponijeti dekice i piće, a kokice ćete moći kupiti na štandu! - poručuju iz gradske uprave.

365304411_5874897349277976_2371871730001805012_n.jpg