Otvoreni novi prostori u Caritasovu domu Ivanec: Investicija vrijedna 400.000 kuna Foto: Grad Ivanec

Otvoreni novi prostori u Caritasovu domu Ivanec: Investicija vrijedna 400.000 kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.1.2018. u 18:36h | Objavljeno u Našim krajem

U nazočnosti varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, generalnog vikara mons. Antuna Perčića, ravnatelja biskupskog Caritasa mr. Ante Šole i drugih gostiju i uzvanika, u Caritasovu domu sv. Ivana Krstitelja u Ivancu u četvrtak su, 4. siječnja, svečano otvoreni novi prostori za smještaj starijih i nemoćnih osoba.

Otvorene su četiri nove dvokrevetne sobe, dvije jednokrevetne, prostor za dnevni boravak te velika kupaonica namijenjena pokretnim i nepokretnim osobama.

Novi prostori uređeni su na 250 četvornih metara prostora koji je prethodnih godina bio samo djelomično iskorišten pa ga je vodstvo ustanove odlučilo pretvoriti u korisne smještajne kapacitete.

-U građevinske radove, uvođenje instalacija i opremanje prostora prema svim zakonski propisanim standardima iz vlastitih smo sredstava uložili 400.000 kuna. Time smo naše kapacitete s dosadašnjih 105 povećali na 115 kreveta, što je 10 posto od ukupnog kapaciteta. Novi prostori potpuno su prilagođeni potrebama boravka starijih i nemoćnih osoba i u svakom pogledu nude visok standard smještaja. Proširenje kapaciteta rezultirat će zapošljavanjem 3 do 4 novanjegovatelja – istaknuo je ravnatelj Caritasova doma Tomislav Jalšovec.

Uz sve to, u dijelu prostora uređena je vježbaonica u kojoj se svaki dan provode grupne vježbe za korisnike, u skladu s njihovim godinama i zdravljem.

Biskup je blagoslovio nove prostore i izrazio zadovoljstvo brigom za najstariju i najugroženiju populaciju. S obzirom na to da Caritasov dom planira pokretanje i nekih drugih velikih investicijskih projekata, o čemu je već konzultiran i Grad Ivanec, biskup J. Mrzljak i ravnatelj T. Jalšovec pozdravili su najavu da će se Grad uključiti i pružiti svu potporu u cilju njihove realizacije.

U čast otvaranja novouređenih prostora, biskup je prethodno u domskoj kapeli predvodio misu, a potom su korisnici doma izveli prigodan program.