Općini Vinica odobren prekogranični projekt vrijedan 130.000 eura

VV | 3.9.2016. u 08:43h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vinica je zajedno sa slovenskim partnerima Općinama Lenart, Sv. Ana v Slovenskih Goricah te Sv. Andraž v Slovenskih Goricah pripremila projekt DETOX koji je prijavljen na natječaj u sklopu programa INTERREG Slovenija – Hrvatska.

- Danas smo dobili i službenu informaciju da je projekt DETOX i formalno pravno odobren. Projekt je vezan uz očuvanje, zaštitu, promicanje i razvoj prirodne i kulturne baštine, a tijekom njegovom provedbe na području općine uredit će se vinička tradicijska kuća, info-punkt i interpretacijske ploče, izraditi replike Prangera i Sv. Ivana Nepomuka, izraditi promotivni turistički materijali te organizirati niz popratnih sadržaja. Vrijednost dijela zajedničkog projekta koji se odnosi na Općinu Vinica je oko 130.000 eura - kaže načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

S hrvatske strane partneri u projektu su još Općina Donja Voća, Gradski muzej Varaždin te Turistička zajednica Varaždinske županije kao pridruženi partner, a značajnu pomoć u osmišljavanju projekta pružio je Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Varaždinu.

Označeno u