Općini Vinica dodatnih 2,5 milijuna kuna za dogradnju vrtića

Varaždinske vijesti | 22.12.2018. u 18:55h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vinica dobila je dodatnih 2,5 milijuna kuna za projekt dogradnje dječjeg vrtića. Općina je projekt prijavila na natječaj Mjere 7. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju pozitivno ga je ocijenila te je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac pozvan u Zagreb na svečano potpisivanje ugovora o financiranju za Sektor dječjih vrtića.

Dobivena sredstva čine preostali potreban iznos za investiciju, dok je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prethodno već osiguralo dio financijskih sredstava potreban za rekonstrukciju vrtića. 

 

IMAG00741.jpg

Osim ministra Tolušića i ministrice Murganić, svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Andrej Plenković, s kojim se načelnik zadržao u kraćem razgovoru. Tom prilikom premijer je čestitajući božićne blagdane naglasio kako je dodijeljena bespovratna potpora božićni poklon načelniku Općine zbog ustrajnosti na rješavanju problema, ali i svim žiteljima Općine, posebice mladim obiteljima koji će dogradnjom vrtića riješiti jedan od egzistencijalnih problema - organiziranu skrb o djeci predškolskog uzrasta.

 

Označeno u