Načelnik Općine Zvonko Šamec zadovoljan je što je Zadovoljan sam što je Agencija donijela odluku o dodjeli sredstava i što se konačno može urediti ulica Široke ledine

Općini Trnovec B. dodijeljeno 3,2 milijuna kuna za izgradnju i uređenje ulice

| 9.1.2018. u 09:57h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je već prije više od godinu dana pripremila potrebnu dokumentaciju Općina Trnovec Bartolovečki dobila je više od 3,2 milijuna kuna za izgradnju i uređenje ulice Široke Ledine u Trnovcu.

Riječ je o još jednom velikom projektu i značajnoj investiciji na području Općine koja je unatrag nekoliko godina u cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi, izgradnji i uređenju rasvjete i elektroenergetske mreže te uređenju javnih objekata, imala više od 50 milijuna kina investicija.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Republike Hrvatske donijela je odluku kojom Općini Trnovec Bartolovečki odobrava 3.255.650,88 kuna za građenje nerazvrstane ceste. Riječ je o uređenju ulice Široke ledine u Trnovcu, investiciji zahvaljujući kojoj će se u potpunosti urediti prometnica te nogostup.

– Općina Trnovec Bartolovečki već je 2016. godine pripremila cjelokupnu dokumentaciju za prijavu tog projekta. Zadovoljan sam što je Agencija donijela odluku o dodjeli sredstava i što konačno možemo urediti tu ulicu. Već ranije smo izgradili i uredili rasvjetu u toj ulici, a ovom će investicijom u potpunosti završiti njezino uređenje – rekao je trnovečki načelnik Zvonko Šamec.

Najavio je da je to samo dio višemilijunskih ulaganja u uređenje prometnica i ulica u naselju Trnovec. Nakon dovršetka izgradnje kanalizacijske mreže u tom mjestu, postoji potreba za uređenjem većeg broja ulica.

Nakon što smo konačno dovršili izgradnju kanalizacijske mreže u Trnovcu sada je na redu uređenje ulica i prometnica koje su u određenoj mjeri devastirane zbog tih radova. Radi se o značajnom ulaganju koji se mjeri u milijunskim iznosima. Sredstva za to osigurat će sama Općina budući da je nužno urediti ulice ne samo zbog izgleda naše općine već zbog veće sigurnosti u prometu, ali i održavanja standarda života, kojeg naši mještani imaju – zaključio je Šamec.

samec.JPG

trnovec_3.jpg

trnovec_2.jpg

trnovec_1.jpg